Home

Nieuws 1 reactie

Van der Linde volledig eigenaar Steegro

Emmeloord - Steegro komt volledig in handen van directeur Jan Henry van der Linde. Oprichter Henk van der Steege verkoopt zijn aandeel in het bedrijf aan compagnon Van der Linde.

Van der Steege gaat zich richten op zijn melkveebedrijf in Marknesse en zijn vergistingsbedrijf. Van der Linde wil Steegro de komende jaren verder uitbouwen. De overname van aandelen is geschied per 7 december jongstleden.

Van der Steege richtte de handelsonderneming 25 jaar geleden op. Van der Linde werd in 2004 bij het bedrijf betrokken. Dat gebeurde op het moment dat de toenmalige kernactiviteit, de handel in melkquota, onder druk kwam te staan door de naderende afschaffing van het melkquotum in 2015. Van der Linde zette nieuwe activiteiten op, zoals de (internationale) handel in melk en industriële zuivelproducten en de veehandel. Het bedrijf groeide daardoor in de voorbije jaren steeds verder.

Steegro heeft nu meer dan 150 KKM-erkende melkveehouders in haar melkpool. Bij hen wordt jaarlijks zo'n 200 miljoen kilo rauwe melk gecollecteerd. Dat gebeurt met eigen transport. De aangesloten melkveebedrijven bevinden zich in heel Europa. In 2011 werd Sanimel gelanceerd, een samenwerking met geitenhouders uit het zuiden van het land. Sanimel zorgt voor de distributie en verwaarding van de melk. Ook in 2011 werd via Dairy Trading Online (DTO) het Melkprijs Garantiecertificaat geïntroduceerd, in samenwerking met DCA Groep. Daarnaast is Steegro actief in de internationale veehandel.

Steegro Dairy boekte over 2011 een bruto marge van ruim 3 miljoen euro en een winst na belasting van 3 ton.

Van der Linde voorziet geen grote veranderingen binnen het bedrijf na de overname van aandelen. “We blijven werken met hetzelfde management en korte lijnen. Op die manier kunnen we onze relaties elke dag meerwaarde blijven bieden en snel inspringen op de kansen die de zuivelmarkt biedt.” Het bedrijf zal vanaf het voorjaar van 2013 onder een nieuwe naam de zuivelvraag en -aanbod in binnen- en buitenland bij elkaar brengen.

Eén reactie

  • melkveehouder .

    De bevestiging dat het melkquota definitief wordt afgeschaft, en er ook géén dierrechten zullen worden ingevoerd, wordt hiermee nogmaals onderstreept.
Of registreer je om te kunnen reageren.