Home

Nieuws

VS voert I&R in met veel uitzonderingen

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft nieuwe regels afgekondigd voor de identificatie en registratie (I&R) van landbouwhuisdieren. De regels hebben betrekking op het vervoer van vee tussen verschillende staten.

Landbouwminister Tom Vilsack zegt dat bij de regelgeving rekening is gehouden met de belangen van boeren, transporteurs en slachterijen. Op de regel dat elk dier bij transport moet zijn voorzien van een oormerk zijn dan ook veel uitzonderingen mogelijk als de betrokken staten en transporteurs daarmee instemmen. Zo worden brandmerken en tatoeages als alternatief voor het oormerk geaccepteerd. Vee dat over de grens van een staat direct naar een slachterij wordt vervoerd, hoeft ook niet aan de oormerkverplichting te voldoen.

Rundvee jonger dan achttien maanden hoeft niet geoormerkt te zijn. Het ministerie werkt nog aan aparte regelgeving voor jongvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.