Home

Nieuws 446 x bekeken

Tot 40 procent subsidie voor Duitse welzijnsstal

Berlijn - Boeren die in Duitsland stallen bouwen met een hoog dierenwelzijnsniveau krijgen voortaan tot 40 procent investeringssubsidie.

Dat heeft landbouwminister Ilse Aigner meegedeeld bij de presentatie van een nationaal akkoord over de hervorming van het plattelands- en landbouwbevorderingsprogramma. Dit akkoord is bereikt met de landbouwministers van de deelstaten.

Ook nieuwe stallen met milieu-, klimaat- en energiezuinigheidsvoorzieningen die boven de geldende voorschriften uitstijgen, kunnen op subsidie rekenen. Het akkoord treedt nog niet meteen in werking, want het bestrijkt de periode 2014-2017. Volgens Aigner wordt daarmee tegelijkertijd ook ingespeeld op het komende EU-beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.