Home

Nieuws 1108 x bekeken

'Stinkfabriek' Wijster stinkt nog steeds

Wijster - De gemeente Midden-Drenthe heeft slachtafvalverwerker Noblesse Proteins in Wijster een boete opgelegd van 50.000 euro, omdat het bedrijf nog steeds stank veroorzaakt.

Begin november kwam de gemeente serieus in actie toen boze omwonenden de fabriek blokkeerden vanwege de 'lijkengeur' die ze al lange tijd veroorzaakt.

Dat meldde een woordvoerster van Midden-Drenthe donderdag. De oorzaak van de stank is nu niet de zogeheten verenlijn, voorheen de boosdoener, maar een filter dat niet goed werkt. De gemeente dreigde al eerder met een dwangsom als Noblesse Proteins in gebreke blijft en heeft na eigen metingen nu een boete opgelegd. ,,De emissies zijn nog steeds te hoog'', aldus een woordvoerster.

Midden-Drenthe plaatste na de blokkade vijf 'elektronische neuzen' rond het bedrijf die 24 uur per dag metingen uitvoeren. Voor elke week dat de fabriek stank veroorzaakt, moet ze 50.000 euro betalen. In het uiterste geval kan de gemeente het bedrijf sluiten. Omwonenden klagen al lange tijd over de stank die Noblesse Proteins veroorzaakt en zeggen dat ze hun huizen leefbaar moeten houden ,,met luchtverfrissers en spuitbussen''.

 

'Stinkfabriek' Wijster stinkt nog steeds (2)
Donderdag, 20 december 2012 / 14:45

N i e u w bericht, meer informatie

WIJSTER (ANP) - De gemeente Midden-Drenthe heeft slachtafvalverwerker Noblesse Proteins in Wijster een boete opgelegd van 50.000 euro, omdat het bedrijf nog steeds stank veroorzaakt. Begin november kwam de gemeente serieus in actie toen boze omwonenden de fabriek blokkeerden vanwege de 'lijkengeur' die ze al lange tijd veroorzaakt.

Dat meldde een woordvoerster van Midden-Drenthe donderdag. De oorzaak van de stank is nu niet de zogeheten verenlijn, voorheen de boosdoener, maar een filter dat niet goed werkt. De gemeente dreigde al eerder met een dwangsom als Noblesse Proteins in gebreke blijft en heeft na eigen metingen nu een boete opgelegd. ,,De emissies zijn nog steeds te hoog'', aldus een woordvoerster.

Midden-Drenthe plaatste na de blokkade vijf 'elektronische neuzen' rond het bedrijf die 24 uur per dag metingen uitvoeren. Voor elke week dat de fabriek stank veroorzaakt, moet ze 50.000 euro betalen. In het uiterste geval kan de gemeente het bedrijf sluiten. Omwonenden klagen al lange tijd over de stank die Noblesse Proteins veroorzaakt en zeggen dat ze hun huizen leefbaar moeten houden ,,met luchtverfrissers en spuitbussen''.

Of registreer je om te kunnen reageren.