Home

Nieuws 4331 x bekeken 128 reacties

Senaat stemt in met nertsenverbod

Den Haag - Na jaren van politieke discussies heeft de Eerste Kamer dinsdag ingestemd met een verbod op de pelsdierhouderij. Vanaf 2024 is het houden van nertsen voor hun pels niet langer toegestaan in Nederland.

De uitslag van stemming is geen verrassing; bij het debat over het initiatiefwetsvoorstel van PvdA en SP, vorige week, was al duidelijk geworden dat nertsenhouders zich zullen moeten bezinnen op hun toekomst. Ook PVV, Christenunie, Groenlinks, Partij voor de Dieren, 50Plus, D66 en de Onafhankelijke Senaatsfractie stemden voor het verbod.

Opvallend genoeg was één PvdA’er tegen: Marijke Linthorst. Zij noemt het onderscheid tussen het houden van dieren voor vlees en voor pels 'hypocriet'. Bovendien vindt het Eerste Kamerlid het onverantwoord om in deze zware economische tijden een sector te verbieden zonder voldoende compensatie.

Voorafgaand aan de stemming legden veel senatoren een verklaring af. Zo gaf Sybe Schaap (VVD) aan dat het verbod niet het algemeen belang dient, sprak Niko Koffeman (Partij voor de Dieren) over een mijlpaal en benadrukte Gerrit Holdijk (SGP) dat er een zware verantwoordelijkheid op de schouders van de regering rust. Met die opmerking zinspeelde de SGP’er op de mogelijkheid die het kabinet heeft het voorstel niet te ondertekenen. De kans dat dit gebeurt, is echter klein.

De nertsenhouders die de stemming op de publieke tribune bijwoonden, zo’n twintig, reageerden na afloop ontgoocheld. Zij vinden dat vooral de nerts de dupe is geworden van dit besluit, omdat het dierenwelzijn nergens zo goed zou zijn geborgd als in Nederland. De senatoren die voor het voorstel stemden werden ‘eigenheimers’ en ‘schorem’ genoemd. De aanwezige leden van Bont voor Dieren vierden de uitslag juist met gebalde vuisten.

Laatste reacties

 • joannes

  Het was te verwachten! De ¨stadt¨ stemt tegen de agrarische wereld omdat ze behalve als consument er geen enkel belang bij hebben. Dat belooft wat voor de volgende doelen die WD en PvdD op hun agenda hebben. Wanneer consumenten organisaties bepalen dat Nederland een dierentuin moet worden kan dat blijkbaar op een democratische manier. Shell, Unilever en Philips hebben nog werknemers aan de gang die een belang bij je hebben, maar dieren...... die worden geassocieerd met die veel te vet gevoerde troetel katten, honden en hamsters.

 • ikkethuis

  is dit een voorteken voor de intensieve veeteelt?

 • alco1

  Marijke Linthorst. Toch nog iemand die realistisch is. Wat zal er verbaast gekeken zijn naar die enkeling daar aan die zijde.
  Ook aan PVV zijde zijn er wel twijfelaars, maar men schaart zich achter de landbouw woordvoerder.
  Volgens mij is er nog wel resultaat te behalen met een een goede uitleg.

 • Tomtom1912

  Eg supper blij met dit nieuws en nu moet er in heel Europa een verbod op bond komen wand is gewoon dieren mishandeling dus nertsen vokkenrij sluit jullie deuren maar en nu moet nl nog meer dingen een verbod op leggen zo als de plof kip en de plof varkens en nog veel meer dier en wel zijn ga boven alles

 • schoenmakers1

  in de jaren 40 van de vorige eeuw was er ook iemand die complete bevolkingsgroepen het leven onmogelijk maakte, men heeft toen met onze beschaving gezegd, dit nooit meer, en nu is het weer gewoon een dremocratisch besluit!!!!!!!!!!!

 • TomTom

  Ik vind het behoorlijk verontrustend dat een relatief kleine groep mensen het voor elkaar heeft kunnen krijgen om dit 'democratische' besluit er door te krijgen. Ik vraag mij af, welke sector is als volgende aan de beurt?

 • antie

  Het is meer dan GEWELDIG bericht. weg met die beulerij. Verplaatst het zich naar het buitenland???? Vooral meegaan, liefst met de hele familie. Wat een gigantische dag. Dank, dank, dank voor de senatoren MET iq.
  Nu die smerige jacht nog uitbannen, waar die doodschieters hun hobby in vinden. Leve een jachtvrij Nederland. Deze dag kan niet meer kapot en laat historische beelden na. En die fokkers maar schelden op de senatoren, laag niveau.

 • kk

  Typisch geval van struisvogel politiek

 • huisverkoop

  Beste Antie,
  14 dagen ganzen in je tuin en je denkt er anders over.Je schijnt er lol in te hebben dat producenten hun gewas op laten vreten door niets te doen aan het ganzenprobleem. Dat is pas laag niveau.
  Het voedsel kan voor jou niet duur genoeg worden!!!!

 • Mozes

  Tomtom1912, wat vind jij ervan dat het dragen van bont niet verboden is? Ook is het Nederlandse kledingontwerpers niet verboden om in hun creaties bont te verwerken. Alleen het produceren in Nederland is verboden. Zolang kledingontwerpers en consumenten de door hun gewenste bont maar uit het buitenland halen wordt hun geen strobreed in de weg gelegd. De nertsen die in Nederland minder gehouden worden zullen in het buitenland meer gehouden worden. Per saldo wordt er dus geen nerts minder gehouden. Wat is het nut van deze wet uit oogpunt van dierwelzijn? Ook als je principiëel tegen bont bent zal deze wet geen enkele vermindering opleveren. Ik zou graag van jou Tomtom 1912 willen horen hoe jij hier tegen aan kijkt.

 • Kristof Van Hoye

  Heel erg geweldig Antie en aanhang. Voor jullie het volgende: Dit is schrijnend voor de toekomst van de landbouw(precedent) en dus ook van Uw voedselvoorziening, maar dat hebt U nog niet in de gaten. Zodra het aankomt op voedselbedeling van brood, aardappelen, vlees, melk en eieren waarbij U en Uw naasten staan aan te schuiven in de rij, hoop ik dat U de eer en het fatsoen zal hebben om iedereen die dit niet geweldig vindt voor te laten gaan. dat de bontkwekers niet rechtstreeks voorzien in voedselketen is waar, maar het is een industrie die geld opbrengt waar ook U van leeft. ook met de verkoop van het nertsenvet dat deel uitmaakt van talrijke schoonheidsproducten om onder andere Uw poezelige handjes zacht te houden waarmee U deze staalharde nonsens neerpent.

 • fa. de Graaf

  Ongelooflijk dat een voor Ned. een goed renderende bedrijfstak met 170 miljoen inkomen opgedoekt wordt. In Oost Europa lachen ze, want kunnen nu met E.U. geld daar de bedrijven opzetten en dat is ook dichter bij de afzet want er is veel vraag naar bont. Stel er wordt geen nerts meer gehouden voor bont, dan hebben die dieren ook geen kans meer op leven, net als het Paard en het Varken bestaan ze alleen in grote getale omdat ze voor nut zijn voor de mens.Hier wordt ook beter voor ze gezorgd dan elders en wij kunnen nu dat bedrag extra gaan bezuinigen.

 • Jaap 109

  De wereld productie van bont zal er echt niet minder om worden hoor!!
  Kortom weer werkgelegenheid naar het buitenland!

 • putten

  met zulke besluiten wordt elk vrij beroep in dit land vogelvrij verklaard. dit heeft niks met welzijn te maken, alleen maar met kortzichtigheid.

 • eire

  Een van de beste besluiten in lange tijd. Jammer dat het nog zo lang moet duren.

  De agrarische sector voelt zich blijkbaar weer eens benadeeld, gezien sommige reacties. Misschien tijd om eens na te denken over een stukje ethiek. Kun je zonder gewetensbezwaren nertsen in rottige kooitjes houden en daarna doden voor zoiets zinloos als bont? 'Wat u niet wilt dat u geschiedt....'

 • W Geverink

  Je kan het wel of niet met de pelsdierhouderij eens zijn maar om de nederlandse schatkist een paar miljard lichter te maken om een niet populaire economische activiteit te verdrijven naar het buitenland is hoe je het ook bekijkt niet slim.

 • Marco22

  Precies Eire, ethiek daar gaat het om dus verbieden die bontwinkels in de pc hooftstraat. Ethiek bovenaan , ook geen slagers en supermarkten meer en ook geen iphone die kinderhandjes in elkaar gezet zijn. Wat zegt U? 'dat komt uit het buitenland' OO. Ethiek houd kennelijk op bij de landgrenzen.

 • emaalderink

  Een zwarte dag voor de nertsen en het dierwelzijn. De vraag naar bont is wereldwijd nog steeds groeiende. De productie zal zich dus gewoon verplaatsen. Degenen die voor het verbod stemmen gaan hun verantwoordelijkheid uit de weg en maken zicht er maar makkelijk vanaf. In ons land is het dierwelzijn goed controleerbaar. De dieren gaan in het buitenland een veel slechter leven tegemoet, maar daar heeft men zich kennelijk totaal niet in verdiept. Hoezo ,,dierenvrienden'?!

 • sensia

  geweldige besluit. heel blij, jammer dat het nog zo lang moet duren. een voorbeeld voor het buitenland, waar ook dierenrechtenbewegingen heel actief zijn. Kijk maar eens op de site van Animals Australia. Inderdaad de intensieve veehouderij moet ook verboden worden. Honger in de wereld los je niet op met het vervuilen van grond, water en lucht en het voederen van dieren met grondstoffen uit zd amerika.

 • Mozes

  Met dit 'geweldige besluit' komt er geen nerts minder. Als je de bontproductie echt wilt verminderen moet je het dragen en verwerken van bont verbieden. De Nederlandse high society die overwegend PvdA stemt houdt met dit besluit de mogelijkheid bont te dragen terwijl de PvdA en andere linkse partijen zich kunnen wentelen in hun vermeende morele superioriteit. De hipocriecie stinkt je de neus uit.

 • antie

  Ratel en kakel maar verder, al die voorstanders van dit gemartel. @huisverkoop#9: er is een ganzenconvenant gesloten. verder is mijn mening ALTIJD geweest dat schade, door ganzen, verrekend moet worden. Wij moeten er dat maar voor over hebben, klaar. Om die jacht gaat het mij niet. Het gaat mij om plezierjacht, hazen- en fazantenjacht, uitzetten van dieren zoals bij ons in de Peel de wilde zwijnen door jagers zijn losgelaten. Kijk maar eens op de website van 't Zinkske. Niet voor niets komen er 2e kamervragen rond dit bedrijf. Kijk maar eens op you Tube: fazanten voor de jacht gekweekt in Deurne. Daar heeft de faunabescherming het over. Het bijvoeren van reewild om ze na 1 januari af te knallen, ook al zijn ze drachtig. Met dat soort schuim der maatschappij symphatiseren jullie. 1 tak zijn jullie nu al kwijt, de bontfokkerij. De jacht volgt en sneller dan je denkt. Fijne kerst, met fazant opgekweekt met veelal afgekeurd voer (varkensbrok) en ingevroren. Nooit heeft die fazant de natuur gezien. Uitgezet en afgeknald. Ingevroren Argentijnse hazen of reerug van een drachtige reegeit. Heel smakelijk.

 • schoenmakers1

  ja de linkse politiek maakt meer kapot als je lief is

 • alco1

  Het valt me steeds op dat mensen die totaal niets hebben met agrarisch Nederland, hier op dit forum ook reageren. Je kunt stellen dat ons beroep behoorlijk ge infecteert is. Laat ze eens bekend maken wat hun inbreng in de maatschappij is, dan kunnen wij ook gaan hakken.
  Terreur is zo gemakkelijk. Zet ergens maar een tas neer met een paar stenen en een wekker. Je kan heel Nederland in paniek brengen. Dit voorkomen is een onmogelijke taak.

 • antie

  @ alco(hol): wat maakt het uit of je hebt met agrarisch nederland? Het land is van ons allemaal, alleen agrariers denken dat zij daarin de macht hebben. Een meerderheid van onze bevolking is tegen dit verschijnsel. de democratie spreekt. en nu rechtszaken beginnen??? Wie schoffeert de democratie? Juist. Als je mijn reactie leest #21, dan komt er geen reactie. Zo spreek ik daar de waarheid. Het is en blijft een onvergetelijke dag. Nu die jacht nog, weg met die geweren en dat dieren verminken in de natuur, die van ons allemaal is. Fijne Kerst, zonder wild en reerug van drachtige reegeiten.

 • Bison

  Antie als je denkt dat Nederland van jullie allemaal is moet je maar eens een paar jaar geen onroerendgoed belasting(zeg maar gerust 'staatshuur') betalen,..kom je er wel achter wie uiteindelijk de boel toebehoort.
  Van jagen,geweren en dieren verminken heb jij geen kaas gegeten zo je kan beter je bekkie houwen,..ga nu maar gauw door met kousen stoppen,..dan doe je wat nuttigs.

 • mtsvanaaken

  alco1, we zijn geïnfiltreerd.

 • antie

  Ik kan Bison vertellen dat ik HEEL veel verstand heb van jagen, vraag de KNJV maar eens. Maar ook jij bent zo'n type: Grote bakkus en geen inhoud. Je moet ingaan op de zaak, daarvoor mis je elk iq. ik zie jou ook door ONZE nattur hollen met een geweer en iedereen bedreigen die staat te kijken. Zo ken ik ze hier ook, maar ze komen allemaal op facebook te staan met hun druipende prostaatjes. Fijne kerst met je uitgezet wild, van inferieure kwaliteit en reerug van een drachtige reegeit................Een gezond 2013, hopend op meer begrip voor mensen die het beste voor hebben met dieren.

 • Bison

  WAT natuur heb je nog in Holland antie?
  Het zijn allemaal zorgvuldig bijgehouden parken waar het merendeel van de oorspronkelijke flora en fauna ontbreekt zo er MOETEN wel dieren afgeschoten worden omdat de natuurlijke predators of prooidieren er niet(meer) zijn die vanouds de populatie in stand hielden voordat de mens er zich te veel mee bemoeide en ze uitroeide.Selectief dierensoorten herintroduceren of beschermen zoals in Nederland het geval is geeft de problemen waar jullie nu mee kampen,IE de ganzen,vossen,wilde zwijnen etc.
  En jagen om vlees op het bord te krijgen is ook niks verkeerd mee,.jagen voor een trophy is a different matter als het alleen voor de kop gaat omdat die personen alleen de sterkste/mooien willen(wat de natuurlijke selectie.''de sterkste overleven'' benadeelt) terwijl predators de zwakste eruit pikken.
  Trouwens hier hebben we geen 'uitgezet' wild,..hier is nog PUUR natuur.
  Ik heb een lekkere bison haas uit eigen kudde voor de kerst,geschoten met eigen,..kun je raden??,....geweer.
  En wat eet jij voor de kerst,...een plofkip?,....of alleen een tomaatje?

 • jan10

  Met een flinke scheut azijn om ziijn verzuurde bek in stand te houden.
  verder een ieder fijne dagen toegewenst.

 • vulp

  fazanten fokken en uitzetten voor de jacht is allang geleden verboden, voor de rest van het wild zijn bepaalde tijden in het jaar waar op gejaagd mag worden.
  Ik geniet nog steeds als ik ergens jagers zie lopen, was als jochie vaak aan het kijken.
  k vang zelf graag mollen in m'n vrije tijd (die hebbe ook n mooi bont velletje)
  Maar we wijken van het onderwerp Nertsen af.
  Ben zelf lang geleden een keer op een nertsenfokkerij geweest, ruim 15 jaar geleden, toen was daar alles al voor mekaar, wat huisvesting betreft e.d.
  Het goede.

 • politiek

  Zeer beslist gaat het bij een WD of een PvdD niet om boeren gezinbedrijven. Juist niet. Nooit heb ik ze er op kunnen betrappen dat men zich richt tegen die gezinnen. Juist niet. Mijn inziens hebben ze het volste recht om te strijden voor welzijn dieren en dat de dieren ook op een boerderij een waardig leven hebben.
  In een ontwikkeld en volwassen land als Nederland behoren dit ook onderwerpen te zijn waar je gewoon open en transparant over moet kunnen overleggen.
  De verwenselen van vele uit de agrarische sector naar WD en PvdD zijn veel forser en talrijker als andersom.
  Hopenlijk hebben ze hetzelfde doel.!

 • antie

  @ Vulp: fazanten kweken en uitzetten verleden tijd??? Ga eens kijken in Deurne opKlein Bruggen, Rijd dan even door naar Neerkant naar de Vuurlinie en op de terugweg even langs Elsendorp. dan heb je 50.000 fazanten gezien onder netten, die je zo kunt kopen voor de jacht. Kosten?? € 15,- voor hanen, €12.50 voor hennen. Kosten om te laten uitzetten €100,- (Zwart te verstaan). Bison is ongetwijfeld blij met zijn verminkte haas en die andere mag genieten van jagers, Ik schiet ze allemaal met mijn fototoestel en zet ze op internet en daar zijn ze niet blij mee. Wat heb ik een schitterend jachtseizoen gehad. 1 jager heeft bij zijn werkgever al de keuze gekregen: stop met jagen, anders eruit. Daar gaat het om. Leve een land zonder nertsenfokkers en stomajagers.

 • Bison

  Antie je laat wel merken dat je niet weet waar je over babbelt met die 'verminkte haas'..Ik had het over Bison haas(haas biefstuk van een bison)
  Die bison kreeg een kogeltje midden in het koppie en is in het geheel niet verminkt,..helaas wel dood,..maar ja,hoe moet je anders bij die haas(biefstuk) komen eh.LOL.
  Met die uitgezette fazanten heb ik niet zo'n meelij,de uitgekookten onder hen zullen de hagel wel ontspringen,..de dommen...tja...pech.
  Ze hebben in ieder geval een kans,..kan je van opgehokte nerts, kip en varken niet zeggen.

  Kijk jij maar uit met dat jagertje pesten,..kon wel eens slecht aflopen voor je.

  Ik vroeg je wat in # 28,...,..niks op te zeggen zeker?,..buiten die 'haas'

 • antie

  @ Bison. Oh, je mag best weten wat wij eten met kerst. Gewoon net als anders. Soep,aardappelen, snitzeltje, appelmoes, groenten en een toetej, meestal kersen. Klaar. Ik uitkijken met jagertje pesten?? Laat me niet lachen, stelletje stumpers. Ik maak zoveel foto's als ik wil, allemaal vanaf de openbare weg, en hup het internet op. Die vent heeft trouwens ontslag, heb hem net een felicitatiekaart gestuurd. Maar.......nu zie je dat dat fazanten uitzetten nog steeds doorgaat. En maar schreeuwen dat jullie, natuurcriminelen, aan wildbeheer doen. Onzin, jullie zijn het schuim der maatschappij, dat wetteloos en gewetenloos door de natuur holt, die van ons allemaal is. Ik ben echt niet bang van zo,n nietszeggend stuk verdriet met een wapen... Schijters zijn jullie. Dreigementen hebben geen vat op mij.

 • vulp

  antie, je kunt beter je gemak houwe met die discussie, je lijkt warempel wel een opgefokte fazant, wat jij zegt dat daar nog fazanten gefokt worden, dan is dat zeker illegaal, maar goed, ontkome doe je dr niet aan.
  Jagers , natuur criminelen, dat heb je mis, je bedoeld stropers.
  k las pas dat die ook meer actief zijn tegenwoordig, kun je beter met hen gaan babbelen.

 • antie

  @Vulp: hoezo gemak houwe?? Voor wie?? Moet de waarheid onder water?? Ik zeg mijn mening, mag U ook. Nogmaals dreigementen hebben geen vat op mij. Ik doe op de openbare weg wat ik wil en dat is filmen en fotograferen. Daar houd niemand mij van tegen. Wie mij aanraakt, is zijn akte kwijt, zeker met de nieuwe regels. Jagers zijn en blijven het schuim der maatschappij en daar blijft het bij. Fijne kerst zonder nertsen en jagers.

 • bankivahoen

  Niet zo opgefokt anti,het is bijna kerstmis.

 • jan10

  Vogens mij hebben we hier een plof antie.

 • joannes

  Ik geloof ook dat die Antie aan het ¨ploffen¨ is! Met zijn camera´s vanaf de openbare weg op jagers jagen blijkt dus ook een hobby te zijn! Het is is wel creatief maar hij is te gefocussed! Hij maakt weinig vrienden zo in de agrarische wereld, of zijn ambitie is..... hij wil stijgen op de WD carriëre ladder! Als specialist jagers jagen kan hij misschien aan de bak en het nieuws halen. Moet ie natuurlijk wel een drama foto kunnen schieten van de openbare weg. Wat een zielige vertoning! Iemand die miljoenen jaren evolutie, iets wat verankerd is in de menselijke genen, wil laten verbieden of beperken. En dat allemaal omdat hij, en een paar van zijn geestverwanten, het vinden! Een beweging, die niet meer dan een toets is, om ons af te vragen hoe het komt, dat mensen een jacht instinct hebben.

 • jan10

  Je hoort dat mannetje ook nooit over de sportvisserij want als er iets nutteloos is ,is dat het wel,ook over huisdieren die tot hun dood bij mensen in huis moeten blijven hoor je hem niet.
  We hebben hier duidelijk met een chronisch gefrustreert en akelig manneke te maken hebben die mijlen ver overal van afstaat.
  Zeker weten dat hij ook de vliegen en muggen alsook de muizen e.d. in zijn eigen omgeving dood maakt.
  Kortom een kortzichtige sukkel,en stumper van de ergste soort.

 • gambanar

  Laten we as weldenkende en moderne mensheid komaf maken met al deze zogezegde dierenvrienden

  Vrijheid aan de mensheid ,iemand die bont (en is met T geschreven analfabeten ) wil dragen of wilt kweken is vrij

  Het zijn de linkse geïnspireerde nietsnutten in de maatschappij die een halt moeten worden toegeroepen

  Leve bont ,het meest ecologische kledingstuk dat er bestaat ,iedereen terug in sexy dierenvellen met moderne design . EN VRIJHEID VOOR DE WELDENKE MENS !GEDAAN MET TE LUISTEREN NAAR EN TE HANDELEN mbt een groep emotionele onrealistische dierenvrienden

  ing Emiel Arron

 • antie

  Bedankt voor al Uw lovende woorden. laten mij volstrekt koud. Jagers fotograferen is een schitterende bezigheid. En effectief, ze schamen zich kapot. Het album op internet is prachtig, alleen de werkgevers vinden hte minder. Het schuim der maatschappij op de kiek zetten, is een nieuwe activiteit van de dierenbeschermers. Geweldig. Leve een land zonder nertsen, maar vooral zonder jagers, die thuis hun orgasme niet meer kunnen vinden. Fijne kerst met de reerug van een drachtige reegeit, lekker om te kotsen

 • Bison

  Je ben eigenlijk maar een zielig figuur antie.
  Je kan beter een poosje aan de paxil gaan,..kom je mischien wat op rust.

 • antie

  zeggen er meer. leve een land zonder nerts en jager.

 • jan10

  Hij heeft vrij veel tijd om hier te schrijven , dus met dat fotograveren zal het wel meevallen ,en anders zo wat. Zal wel een mannetje wezen dat thuis geen orgasme meer kan krijgen en bij jagers wel opgewonden raakt.
  Het is maar waar je je happy voelt.

 • antie

  Jan (met de korte naam) begint mij een beetje na te schrijven. Je moet van mijn schrijfideetjes afblijven klootzak. Ik heb idd heeeeeel veel vrije tijd en dat vinden die prostaatdruipende jagertjes hier niet zo leuk. Ik heb er gisteren 1 op de kiek gezet, die leraar is. Maak daar een soort poster van en plak die op bij zijn school. Kunnen die a.s. onderwijzers en leraressen zien van wat voor een stuk verdriet ze les krijgen. Zullen ze niet blij mee zijn. Zo, met dit weer kan ik tegen de avond nog mooi een illegaal geplaatst hoogzitje laten omwaaien................ Yes. Leve een land zonder nertsen en jagers. (Wedden dat men weer reageert. Kunnen jullie laten op mijn reacties). Lekker toch!?

 • Mozes

  Antie, ik begrijp dat je zelf jager bent geweest. Je bent gestopt nadat je aan jou prostaat bent geopereerd?

 • antie

  Zie je wel. Op mijn reacties wordt altijd gereageerd. Nu weer door Mozes van de stenen tafelen. Heb jij nog geen hernia van dat gesjouw met die dingen?? Zorg maar dat je er niet onder komt, zijn we jou kwijt. Verder Mozes: zoals altijd heb je het ook nu weer mis. Maak je niet ongerust, je iq is al een hele tijd van een bedenkelijk niveau, dat wordt ook niet meer beter. Je kunt altijd nog solliciteren voor ezel in de kerststal. Gebruiken ze altijd dierendoodschieters voor. Of geef je op voor kerstbal, ook leuk!! Leve een land zonder nertsen en jagers. Fijne kerst Mozes en niet huilen omdat je nooit meer verstandigr wordt. (Grapje)

 • Mozes

  Antie, hoe is het met jou eigen IQ gesteld? Het valt mij op dat jij alleen emoties communiceerd. Het doet mij denken aan de communicatie van een kind. Een kind is maar zeer beperkt in staat om rationele informatie te communiceren. Het communiceerd hoofdzakelijk emoties doormiddel van huilen. Een volwassenen uit emoties doormiddel van schelden en beledigen. Jou communicatie hier op het forum is gelijk aan dat van een kind met als enigste verschil dat jij de emoties niet met huilen uit maar met schelden en beledigen.
  Als jij niet meer kunt dan communiceren op het niveau van een kind hoe is het dan met jou eigen IQ gesteld?

 • antie

  Mijn iq is van uitstekende kwaliteit. Maar als ik jou zo afzeik, moet je niet boos en nog onverstandiger worden. Zo mag je nooit ezel of kerstbal spelen. Opletten Mozes en niet vallen met die tafelen, zeker niet met dit weer.......Niet meer reageren, moet je aan verstandige mensen overlaten en niet aan een nertsenboerke, met de nadruk op ke. O, ik weet het al: 'Anti, ik ben helemaal gen boerke!!!!!' Okee, dan lijk je erop. Deed de echte mozes ook, die liep ook nog in BOER-KA..................grappige woordspeling....

 • gambanar

  Anti en Mozes

  Beste
  Laten we bij het onderwerp blijven aub ,dergelijk praat heeft niets meer met nertsen of bont te maken ,trouwens ik begrijp niet waarom boerderij derrgelijke reacties publiceert ,het gaat hier over veeteelt en niet over psychiatrie

  ing Emiel Arron

 • antie

  Emiel, ik zou me hier geen ing noemen. Maar.............je hebt gelijk. Dit soort reacties vindt de oorsprong in onredelijke reacties van mensen, in dit geval nertsenfokkers, die NIET tegen een democratisch besluit kunnen. Boeren zijn eeuwen, olv van het CDAen eerder KVP etc., gewend geweest te profiteren van de verdeel en heers politiek van deze politieke min-clubs. Dat tijdperk is voorbij. Zo ook met de plezierjacht, die gaat er volgend jaar ook aan en zullen 30.000 jagers alleen nog mogen moorden als andere maatregelen gefaald hebben. Dit wordt de volgende scheldpartij van de leden van de KNJV. Leugens zullen ook daar de overhand gaan voeren. Let maar op. Ik ben blij dat het nertsenverbod er is. Het stinkt al decennia bij ons naar die dieren.

 • Koeienboer

  Vandaag de jagers weer op het land gehad, veel te veel ganzen. Maar ja, die paar gansjes op al die duizenden, dat helpt natuurlijk geen zier. Wel weer veel fosfaatkak. En ik volgend jaar maar weer stront afvoeren omdat mijn fosfaatgehalte in de grond te hoog is... Wat mij betreft nog n paar duizend jagers erbij in Nederland. Kan Antie lekker zeuren. En z'n hobby uitoefenen.

 • Bison

  Anti,jouw laatse zin #52.
  Je neus zit te dicht bij je nek denk ik.

 • jan10

  Hij zal zijn bovenlip wel ruiken,of zijn familie.

 • jan10

  Of zijn stoma.

 • antie

  Bison: hoe was je kerstrit?? Ik denk goed, lang niks meer gehoord. Goed ritje gehad en verder geen beschadigingen opgelopen. Kan de vrouw weer lopen?? Ja Bison nertsen stinken enorm en daarom alleen al moeten ze weg, afgzien van het dierenleed.
  De GRistelijken komen weer achter de gordijnen uit, met hun zwarte kousen en plakkerige zakdoeken. ruik er maar eens aan, ja bison, zo ruikt dat spul.... Je vrouw is er mooi klaar mee. Succes en leve een land zonder jagers en nertsen.

 • Bison

  Ach Antie,zo te horen heb je een paar moeilijke dagen achter de rug!!.
  Spioneren op en stiekem onderbroekjes ruiken van Godvrezende buren !!!,. is dat weer een andere ziekte van je?? ,..je kan beter maar even te biechten gaan en professionele hulp aanvragen voordat ze je in een dwangbuis afvoeren.
  Die nertsen lucht gaat wel weg van het huidje zogauw er een bontjas van gemaakt word.

 • vulp

  kom jongens, wel bij de les blijven. Wat zal anti tegen vuurwerk hebben ??
  nu al het wild op hol en de vogels verstoord, daar hoor je die jagers jager niet over. dat valt me op. voor hoeveel centen zal die ingeslagen hebben ?
  dan fotos maken van wild, en zeggen dat dat door jagen komt. klopt dus niet.
  Dus nertsen hebben het zo verkeerd nog niet, want ze worden in ieder geval nietgefotograveerd.
  Alle goede jaarwisseling.

 • antie

  Vulp is ook door het ijs gezakt. Bison: je kunt het niet verwerken dat een zgn gezonde branche de nek wordt omgedraaid. Terecht omgedraaid, te laat omgedraaid. Normale burgers hoeven de lucht van nertsen niet meer op te snuiven. Geweldig. Nerstenboerkes: ga snel iets anders zoeken.
  Ik heb een echt schitterend jachtseizoen gehad. Veel jagers gefotografeerd en gezorgd dat er eentje is buiten gegooid op zijn werk. Schitterend resultaat. Nu na 1 januari illegale hoogzitten onklaar maken en doorzagen. Heerie maken rond hoogzitten zodat de stoma-jagers elek avond voor lul op die koude hoogzit moeten blijven. Dit tot 15 maart, dan op kosten van de staat een paar weekjes wintersport in Zwitserland.

 • Bison

  Antie de meeste Hollanders zijn aardig gewend aan de stank van hun honden,katten en de uitlaatgassen van hun otootjes,die nertsen geur ruikt als perfume daarbij vergeleken.
  Jagertje pesten zoals jij doet terwijl jagen een legale bezigheid is is crimineel bezig zijn en daar zou de politie naar moeten kijken...Pas maar op dat zo'n getreiterde jager jou niet een paar dubbele nullen in je bast schiet,..hier zouden ze de 3 essen al op je toegepast hebben.

  Je bent en blijft een hopeloos geval Antie

 • gambanar

  Geachte reactie plaatsers

  Het zou positief zijn indien jullie zoals ik met je echte naam zouden publiceren
  Het is zeer merkwaardig dat er hier auteurs zijn welke mij de opmerking geven dat ik mijn ing tittel gebruik ,maar die zelf onder een pseudonaam reacties plaatsen. En dan praten over democratische besluiten .Als iets schrijft (en liefst geen prietpraat ,maar gemotiveerde stellingen ) heb dan ook het lef om je naam en tittel er bij te zetten

  ing Emiel Arron

 • antie

  Ooit een goede schrijver gezien, die NIET onder een pseudoniem schrijft?? Jij bent helemaal geen ing. Dat droom jij, net zoals nertsen boeren dromen rechtszaken nog te kunnen winnen.

 • vulp

  zukke kosten teveel, niet werken, wel andere dwars zitten, dan op kosten van de staat sneeuw happen, k geloof dat Antie droomd.
  Hij doet zijn naam eer aan. dus geen pseudo naam.
  En toch blijft het een verkeerde zet van de staat om de NERTSEN FOKKERIJ uit te bannen.

 • chef-mf

  wat wil je nou in godsnaam bereiken met je kansloze reactie 'antie'

  volgens mij heb je geen enkel idee hoe de Nederlandse landbouw in elkaar zit, dus houd je kansloze reacties voor je

 • gvdf

  Blij dat het is afgelopen met deze fokkerijen in Nederland en dat gejammer dat het zich gaat verplaatsen naar het buitenland, tja laten we ook kinderarbeid weer in gaan voeren want in Nederland hebben we er beter zicht op? Nerstenbont is een erg luxe product en dat het verboden wordt is m.i. een normale reactie, mensen willen dit soort ellende niet meer. Nederland wil dit exportproduct niet meer. Er zijn al landen die al lang geen bont meer produceren. En met het welzijn van nertsen is veel mis. Je kunt wel gaan kijken maar wat zegt mij dat nu, sommigen vinden dat een plofkip ook een goed leven heef. Consumenten worden gewoon voor de gek gehouden. Als er eens eerlijke voorlichting wordt gegeven aan consumenten dan zouden bepaalde producten behoorlijk stagneren in verkoop.
  Wat betreft de plezierjacht in Nederland, snel afschaffen. Ik verhuur mijn land niet aan deze schietgrage types. Ze bieden er veel geld voor maar mij niet gezien. Het zijn ook van die vreemde types met een steekje los ofzo. Het gaat om de lust van die personen en daar wens ik niet aan mee te werken. Maar klaarblijkelijk hebben anderen dat niet? Niet zo bijzonder want de meeste boeren zijn zelf jagers.Daarbij komt dat ze er alles aan doen om te zorgen dat er meer geschoten moet worden. Ze frauderen ook nog eens met tellingen zoals hier in Drenthe is gebeurd dit jaar, dan nog de verschillende vergiftigingsschandalen en een dode dit jaar in mijn omgeving door een jager.

 • gvdf

  @Emiel, we hoeven niet te weten bij welke bank je bankiert hoor;-)
  En dat tittel met twee t's, dat doet je zgn titel geen goeds.

 • antie

  Idd gvdf: Jagers zijn het schuim der maatschappij. Het tuig in de natuur. Deportatie, met die piloot meesturen.

 • joannes

  Ha die Antie weer, de man van de oordelen die zijn jagers instinct heeft omgezet in fotograveren vanaf de openbare weg. Zogenaamd geweldloos maar wel conflicten zoeken met zijn eigen soort!

 • joannes

  gvdf, een mening hebben met weinig kennis van zaken en zonder je te verdiepen in de consequenties is een fenomeen waarmee men de publieke mening probeert te beinvloeden voor eigen doelen en belangen. Wakker Dier is er een van met haar vegetarische belangen. Het is de schaduw kant van de democratie; je kan de goedgelovige beperkt geïnformeerde burger voor je karretje spannen met gemanipuleerde subjectieve informatie. Hopenlijk kan de democratie zijn balans vinden en die populistische lawaaimakers, waar oa jij en die zelf benoemde, onder pseudoniem schrijvende schrijver, Anti, er een paar van zijn, een tegenwicht geven. Jammer genoeg is het voor de nertsen fokkerij, zo lijkt het, te laat!

 • antie

  Beste Joannes: welk jagersinstinct?? Welke conflicten met eigen soort??

 • vulp

  Antie, dat gemoek en gepiep van je over schiet grage jagers mag wat mij betreft afgelopen zijn.
  En om nog even bij het onderwerp te komen, als je de verhalen lees van de zogenaamde bevrijdings acties van nertsen, dat is pas dierenleed, beesten uit hun vertrouwde hok gooien en in de natuur loslaten, terwijl ze daar niet in opgegroeid zijn.
  Ik heb nog geen reactie van je gehad van #59 over hoe je over vuurwerk denkt bij oud en nieuw, over dierenleed gesproken.
  ben benieuwd hoe jij hier over denkt.
  Ik ben het met Joannes eens, jammer voor de nertsen fokkerij.

 • joannes

  Anti Antie, wanneer je een schrijver bent begrijp je het woordgebruik. Maar voor de duidelijkheid: Dat je je sentimenten met een zogenaamd geweldloze camera inzet voor het jagen op je soortgenoten die je, een gedrag en een eeuwen oud gebruik en onderhoud, van de bij wet geregelde wildstand, kwalijk neemt. En daarboven op ook nog een soort ethiek opdringt, die nog lang niet gedefinieerd en bepaald is. Waarschijnlijk omdat je gewoon een, nb anoniem, opvallend buitenbeentje wilt zijn die graag in de omgeving van provocerende vegetariërs verkeerd. De democratie tolereert alle persoonlijkheids problemen; zelfs gevangenen hebben stemrecht, en daar maak jij misbruik van!

 • Bison

  Nou Antie,dat is makkelijk te beantwoorden.
  Jagers jagen op wild,sommige laten ze opzetten als een aandenken van de hunt.
  Jij jaagt op jagers en plaatst de geschoten foto's van de jacht op een website als aandenken van jouw hunt.
  Jij jaagt dus op eigen soort,..nou niet bepaald iets om over naar huis te schrijven,..is het?

 • antie

  @Vulp: ben tegen het bevrijden van nertsen. Ik ben helemaal tegen nertsen in hokjes. Dus als er geen hokjes zijn, hoef je ze ook niet te bevrijden. Nertsen richten na bevrijding schade aan an de natuur. Verder Vulp ben ik tegen dat geknal met vuurwerk. Wat een stupide vraag.
  @Joannes: eeuwenoud gebruik? afschaffen toch. De mens evolueert, misschien jij niet. Althans in je reacties is er geen sprake van enige evolutie. Het fotograferen van jagers is een van de acties tegen deze feodale sport. Ze kunnen nu zelf zien hoe belachelijk het is. Maar......als ze jagen zo geweldig vinden, waarom zou je dat niet mogen kieken?? Ze doen in hun ogen toch niets misdadigs. ik fotografeer ook voetballers. Wat is het verschil??
  @Bison: op zo'n domme reactie ga ik niet in. Je mist toch niet een paar chrosomen of wel???? Leve een land zonder opgehokte nertsen, leve een land zonder rondschietende natuurcriminelen. Wedden dat jullie weer reageren??

 • marc47

  Die Antie heeft tijd om 24u te discussiëren, jagers te pesten, mensen te belagen,gezinnen zonder inkomen te zetten, ... Is dus een profiteur van de maatschappij, want werken zit er niet in.

 • joannes

  Anti Antie, wanneer jij denk de evolutie te bepalen en bij wet te regelen vergis je je! Jij bent niet meer of minder dan een representant van de zogenaamde geweldloze pacifistische groep mensen in de gemeenschap die voordurend ontkennen dat mensen wanneer ze te ver in ideeën verstrikt raken tot de meest gruwelijke daden in staat zijn. Verbeelding of inbeelding verkeerd geïnterpreteerd is de grootste veroorzaker van geweld! Denk maar eens aan geloofstrijd, of politieke strijd. Daarvoor zijn er wetten, moraal en ethiek gedefinieerd! Die jij met je individuele aktie probeert te beinvloeden. Maar realiseer je, dat het slechts proberen te beinvloeden is, en hou je daarbij aan de wet, moraal en ethiek. Zolang je tot die kleine groep schreewers behoor ben je gevaarlijk dicht bij de grenzen van wat de gemeenschap toestaat. Een gemeenschap die jagen als een noodzakelijk onderdeel van het natuuronderhoud heeft bepaald.

 • aarthamstra1

  Mooi stukje Joannes. De werkelijkheid is even anders .Je weet dat ook .Daarom smeek je hem zich aan de wet te houden. Anti doet dat niet. Anti zegt dat ze bang voor hem zijn . . Daarom zal Antie NOOIT stoppen . Hij kikt op macht. Dieren moeten in de vrije natuur leven zegt Antie . Niet in gevangenschap. Antie gaat door, de mens mag als enige wezen niet jagen. Hoe onnatuurlijk maar als Antie dat zegt.Antie doet of de vrije natuur een paradijs is voor dieren waar de mens geen plaats heeft. De werkelijkheid is. NIETS is wreder dan de natuur het is doden of gedood worden leven in angst in holen en struikgewas in regen en kou, snel proberen voedsel te vinden en vervolgens zich weer angstig verstoppen . Hoe anders is het met de boerderij dieren geen angst geen honger geen kou ..70 % van het wild word in de eerste maand opgegeten.(ZONDER VERDOVING) Behalve daar waar Antie zijn zin heeft weten door te drijven (Ganzen) Daar gaat het dan ook 100 % mis .
  Antie is een held zo ziet hij dat zelf ook .Hij is nagenoeg in zijn eentje in staat hele bedrijfstakken om zeep te helpen. Wetten na zijn hand te zetten.
  De mens is net een koppel kippen als de vos er aan komt vliegen ze alle kanten op. Hoe anders zou het zijn als de kippen Cooperatief de vos aan vallen.
 • jan10

  Antie Irritantie.

 • antie

  @Aart: geweldige reactie. Grotere complimenten kun je niet maken. Alleen jij leeft in een andere wereld, een wereld waarin je bent gehersenspoeld door dierenverminkers, dierenbeulen, en stomadragende jagertjes.
  Ik heb idd de macht in handen en sta niet alleen. Gisteren weer een jachtongeluk, vandaag gaat hier de champagne fles open......Uiteraard op kosten van de maatschappij.
  @Marc47: ik heb idd tijd genoeg. Doet de leeftijd. Jagers mag je niet pesten, die MOET je pesten. Dit is een maatschappelijke plicht, net zo goed als je ze mag ruïneren. De macht ligt momenteel bij een ander, niet meer het CDA. Een nieuwe visie. Volgend jaar is er geen jachtseizoen meer. Leve een land zonder dierenverminkers (jagers) en opgekooide nertsen en fazanten.

 • joannes

  Anti Antie, hoe slecht moet jij het gehad hebben dat je met zulke gedachten de maatschappij be- en veroordeelt? Dat je dieren als bondgenoten ziet!

 • wg

  mensen reageer toch niet zo op teror antie haalt het bloed onder je nagels weg en je hebt er niks aan ik heb liever een 1 op 1 confrontatie

 • aarthamstra1

  WG .Bloed onder mijn nagels weg niet van Antie maar van boeren die elkaar niet bij staan ,Zeg maar de slappe cooperatieve gedachte,
  Ja gehersenspoeld zijn boeren door zakkenvullende boerenbedrogorganisaties.
  I

 • antie

  @WG: wat bedoel je met een 1op 1 confrontatie??
  Als de Paus Joannes (met zijn gehannes) nu eens gewoon zegt dat die nertsen terecht uit ons verdwijnen, is het toch klaar.
  Ik heb toch gewonnen en win nog veel meer.
  We gaan naar een tijd toe waar ecologen een belangrijke rol gaan spelen en niet de boerkes, nertsenboerkes en andere subsidie-trekkers

 • bankivahoen

  Je bent echt op macht uit ,is het niet anti@ ik denk dat er een mooie carriere voor je weggelegd is bij een aksiegroep, je gaat het er echt maken!Sluit je aan bij dat farc meissie !

 • joannes

  Anti Antie heeft een zieke geest en stemrecht! Een gevaarlijke combinatie!

 • Mozes

  Het geroep van antie dat hij heeft gewonnen en nog veel meer zal winnen is een overcompensatie van zijn gevoel van machteloosheid.
  Wat antie niet heeft gewonnen is dat in Nederland geen bont meer verwerkt en gedragen mag worden. Het aantal nertsen zal dus niet minder worden maar zal zich alleen verplaatsen naar het buitenland.

 • aarthamstra1

  Mozes ,Antie staat wel met 1,,, 0 voor.

 • Mozes

  Hoezo staat antie voor? Als het je echt om dierwelzijn gaat en er wordt geen nerts minder gehouden maar alleen verplaatst naar het buitenland wat heb je dan gewonnen?

 • Bison

  twee vragen voor Antie met het rose brilletje
  1)Zo antie, wat denk jij dat er moet gebeuren met die nertsen die op het moment in Holland zijn?
  Afmaken voor de huid mag van jou niet.
  Vrijlaten is ook geen goed idee want de meesten zullen gewoon creperen.

  2)En Antie heb jij je wel eens afgevraagd wat de gevolgen zijn voor al dat wild dat zich ongebreideld zou uitbreiden als de jacht volledig verboden word...'wat jij zo graag zou willen'?......

 • aarthamstra1

  Mozes .Je probeert te redeneren volgens de gedachte van Antie. Antie heeft andere hersencellen als jij . Antie weet hoe jou hersens werken.
  Boeren denken dat ieder met de zelfde hersenen werken .Zeg maar de cooperatieve gedachtes. Antie gebruikt zijn hersenen net als ZLTO.

 • antie

  @bison:
  1. De nertsen die er nu zitten, zijn het gevolg van jarenlang dieronvriendelijk beleid met name door het CDA. Er blijft dus niets over als deze ronde afsluiten en niet opnieuw inzetten. Is het gelijk klaar. Het is VOLKOMEN terecht dat aan deze industrie een einde wordt gemaakt. Dan gaan ze naar het buitenalnd?? Ja, nog wel misschien, voor hoelang?? Mensen evolueren in gedachten. Nertsenboeren niet.
  2. Wild ongebreideld uitbreiden?? Lees nu eens een paar boeken over ecologie en dan zal je instinct hopelijk veranderen in minimaal hersenvermogen.
  En aan de rest: ik sta niet met 1-0 voor maar met 6-0 en het is al de laatste minuut van de verlenging........Ga nu genieten van een schitterende overwinning. Wel te rusten, pak je goed in het bont.

 • harm59

  antie, lees je eens in over de realiteit! Die nertsen worden gewoon verplaatst naar het buitenland, zo moeilijk is dat niet, waar vraag naar is wordt geproduceerd, wordt het hier niet gevraagd, wordt het wel ergens anders gevraagd. Maar HOERA nederland heeft schone handjes! zij produceren niet meer! zij geven alleen maar geld uit om de economie nog meer te slopen! en punt twee, als dieren in Nederland geen vijanden hebben loopt het uit de hand, kan je nog zoveel boeken lezen. Het is gewoon een feit.

 • Mozes

  Kijk maar naar de ganzen.

 • jordi 1455

  anti
  Als je de nertsen vrijlaat gaan ze in het wild kapot.

 • wg

  1 op1 is toch vrij duidelijk of niet antie

 • antie

  @wg: nee is mij niet geheel duidelijk.
  @jordi: waar heb ik gezegd dat je ze los moet laten.
  @mozes: ganzen zijn niet het probleem, de vegetatie door de boeren is het probleem.
  Voor de rest kijk: #92.
  Ik heb de macht in handen.

 • Mozes

  antie, jij schreeuwt hier op het forum alleen maar emoties uit. Emoties uitschreeuwen komt voort uit gevoelens van machteloosheid. Roepen dat je macht zou hebben bevestigt dit alleen maar.

 • antie

  Mozes: leest Uw stenen tafelen en zie........gij zult mijn gelijk onder Uw ogen zien. Gij zult zeggen: 'Antie(ke), zo is het goed.'
  Verder deel ik deze 2e rangs burger mee #98 niet relevant te vinden.
  Maar wat is er dan wel relevant?? Juist een nertsenvrij Nederl. en gedeporteerde jagers...en antwoord op #97.
  Ik heb de macht......

 • antie

  Zelf wil ik natuurlijk #100 neerzetten. Niemand meer dan ik heeft daar recht op.
  Ik haal altijd zonder problemen 100 woedende reacties, meestal van zwakopgeleiden.

 • Mozes

  Als jij zo slim bent antie, waarom zijn jou reacties inhoudelijk dan zo zwakbegaafd?
  De enigste kwaliteit in jou reacties is de taalvaardigheid. Je kunt goed zinnen vormen en zult ook wel weinig spelfouten maken. Jou vermogen tot het overzien van complexiteit en het doorgronden van abstractie is ronduit zwakbegaafd. je bent het schoolvoorbeeld van iemand die gepolariseerd is in alfa-vaardigheden. Goed in taal, de middelbare school afgesloten met een pretpakket

 • aarthamstra1

  Mozes. Zoek het verschil tussen jou en Antie

 • Mozes

  Vervolg:
  Iemand met enige bèta-vaardigheden legt verbanden, overziet complexiteit en ziet achterliggende structuren. Omdat iemand met bèta-aanleg diepere verbanden en complexiteit overziet is hij bijna altijd gematigd in zijn standpunten. Opvallend is dat veel radicalen waaronder ook dieractivisten uit de alfa-hoek komen. Denk aan Marianne Thieme die Frans en Nederlands Recht heeft gestudeerd of Roos Vonk die zich bezig houdt met sociaal psychologie. Onder de radicalen heb je vrijwel geen natuurkundigen of wiskundigen.
  Ik heb van jou hier op het forum nog niets anders gezien dan het uitschreeuwen van emoties. Het verbandleggend niveau van jou reacties zijn met afstand het laagste van het hele forum.

 • Bison

  Antie,jouw vader trekt zich waarschijnlijk nog steeds de haren van het hoofd dat hij vroeger jouw kwakkie niet tegen de kachel heeft gespoten zodat jij met een sisser afgelopen was.

 • minasblunders1

  Mensen, ga naar bed. Het is morgen weer vroeg dag.

 • Bison

  Dat hangt er vanaf hoe vroeg je aan de ratrace moet beginnen minasblunders1
  Ik hoef alleen maar een uurtje te voeren morgen zo ik kan uitslapen.

 • joannes

  Ik denk dat Mozes een zinnig maar ook redelijk argument raakt! De Alfas confronteren de Betás. En de Betás kunnen moeilijk met redelijkheid doe emoties weerleggen. Ze zitten niet opdezelfde golflengte. Daarom ..... emoties passen zich altijd aan de situatie aan, nu lijken zij in het voordeel met het veranderen van de houding naar de primaire sector maar dat is een spasme van de tijd dat niemand zich zorgen maakte over hoe het betaatd zou moeten worden. En die tijd is nu aan het veranderen, de rede en rationaliteit komt terug

 • joannes

  Vervolg#107, sorry het stukje ontsnapte me zonder correctie en vervolg,... Dus... om positief te blijven, ik verwacht dat die destructieve acties van de Alfas verminderen wanneer men weer gewoon moet werken voor zijn geld. Dan komt de Hollandse handels nuchterheid weer terug van: Hou iedereen te vriend en zorg dat je meedoet! Het eerste signaal is er al. Een overheids delegatie is op bezoek geweest in Noord Korea, een land waar zelfs de mensen minder rechten hebben dan de gehouden nertsen hier. Maar niemand in Nederland hoor je over etische problemen omdat iedereen weet dat er nu geld verdient moet worden. Het is de US die het gedoogd en nu kritiek heeft op Smidt, de Google baas, die vandaag ook een ¨studiereis¨maakt naar Noord Korea. Een land waar historisch honden als slachtdieren worden gehouden en mensen vooral moeten gehoorzamen.

 • antie

  Die bison is echt boos. Geweldig. Kun je meteen zien hoe dit 'soort' (ras) reageert als hun hobby of onverantwoord beroep wordt aangepakt. Bison weet dat het gedaan is met de nertsen, met de plezierjacht en met de macht van het CDA, waar hij jaren op steunde. Het is toch gewoon algemeen bekend dat de verdeel en heers politiek voorbij is. Leve een nertsenvrij land. Leve een jachtvrij Nederland. Zo en nu weer rap naar het loket van de SD (soc. dienst). Bison: niet meer boos worden, ben ik ongevoelig voor. Ik heb de macht. Ik hoor hier het geknars der tanden.
  Mozes: je stenen tafelen worden echt te zwaar, geef je over aan het gewicht, ook het maatschappelijke gewicht dat je zegt te stoppen met het uitbraken van onzin. Ook hier wederom tandengeknars............

 • agratax2

  antie. Op de man spelen is in deze discussie een zwakte bod. het zou je prijzen als je toegeeft, dat er meer Chinezen met veel geld komen, die nu eindelijk eens een warme bont jas / kraag wensen en deze ook kunnen betalen. Vroeger droegen ze de afgedante legerkleding van kameraad Mao. Ik wil hier mee zegen dat de bontproductie in Nederland afschaffen betekent meer pelsdieren onder nog dieronvriendelijke omstandigheden dan nu in Nederland het geval is. Of ik nu wel of niet voor pelsdierenfokkerij ben, doet niet ter zake ik moet de realiteit onder ogen zien en die is, 1) een stijgende vraag naar bont, 2) het verplaatsen van de pelsdieren naar landen die het minder nauw nemen met de ethiek, 3) een Nederlandse dierenvrienden actie die deze verplaatsing bewerkstelligd onder het mom van wat ik niet zie is er niet. Als laatste kan ik je nog mee geven dat de modewereld zich richting natuurbont begeeft. De mode ontwerpers moeten voldoen aan de eisen van goed betalende klanten (Rijke Chinezen, Russen e.a.)

 • jordi 1455

  antie
  als je die nertsen vrijlaat is het ook een vorm van dieren mishandeling, aangezien je ze aan hun lot overlaad en in gevangenschap zijn opgegroeid zal sowieso 95% de eerst volgende winter sterven.

 • agratax2

  jordi1455. De over gebleven 5 % uit je voorbeeld, wat gaan die voor schade berokkenen aan de natuur, die niet berekend is op zo'n grote overmacht van deze stropers. Hier denken de dieren activisten niet aan als ze weer eens een kooitje of honderd open trekken. Bij beëindiging van de pelsdierhouderij zal dit niet gebeuren, na de laatste 'oogst' zullen er geen dieren meer over zijn.

 • jordi 1455

  agratax1
  de nertsen die jacht overleven die worden opgegeten door vossen of sterven van de honger.

 • antie

  Ik heb nooit 1 woord gesproken over nertsen vrijlaten, fel op tegen zelfs. Zie verder # 109.

 • antie

  Tot slot wil k nog even laten weten dat het 7-0 is geworden. Nog een penalty benut in de laatste minuut. Wat een overwinning!!
  Voor de opponenten geldt nu voortaan: zien, horen en vooral ZWIJGEN!

  De natie wordt nertsenvrij!

 • Mozes

  Antie, jij spreekt in enkele reacties over macht wat je zou hebben. Macht betekent dat jij kunt beslissen voor anderen. Waar beslis jij over? Het enigste waar jij over beslist is hoevaak en op welk moment jij een boodschap naar het toilet brengt.

 • joannes

  Anti kan niet tellen! Een pyrrhus overwinning in een land van 16 mlj inwoners en Rusland, wat langzaam de werkgelegenheids verschaffers en staatskas vullers weglokt. (Ik hoop dat je ook het nieuws volgt) Dus langzaam beginnen de fundamenten van die SD lopers te rotten. De nertsen fokkers moeten verhuizen maar er zal geen nerts minder gefokt worden, eerder meer want de beperkingen vallen weg in die ander landen. En daarbij NL, EU is haar zelfstandige ondernemers die zelf de kost verdienen aan het verliezen, Dan kunnen de verliezen oplopen en komt de tegenpartij uiteindelijk toch aan de overmacht al is het in dat andere land.

 • Sjaak Mocking

  Met verbazing neem ik kennis van de onsmakelijk gevoerde conservatie. Ik snap niet dat Boerderij dit allemaal toe laat. Op zich ben ik voor het uiten van je mening en respect hebben voor elkaar maar ik zie dit in deze topic niet terug. En ik vraag me af wat voor zin het heeft om te reageren op iemand als Antie. Wie doet wie hier een plezier mee? Soms is het beter om bepaalde figuren te negeren en dood te zwijgen.

 • Bison

  Antie ik woon in north Canada en fok bisons(daar zal jij ook wel tegen zijn) en zodoende heb met Nederland,de CDA en nertsen fokken daar niks van doen.Ook jagen voor mijn plezier heb ik jaren geleden al opgegeven,maar dat wil niet zeggen dat ik dat evenals OA nertsenfokken een ander niet gun.Ik heb al meer gezegd,'leven en laten leven',is mijn motto.Een motto dat jij met jouw onbenullige brein helaas de betekenis ervan niet kan of wil omvatten.
  Boos op jou ben ik niet,ik lach me inwendig rot om dat stomme gedoe en gelul van jou.
  Ik denk dat jij de gene ben die zit te tandenknarsen omdat niemand op dit forum je bijvalt maar wel denken dat je beetje mental ben.
  Die 'macht' die jij denkt te hebben komt alleen in jouw ziekelijke brein voor,.. hoog tijd voor je pilletje.

 • antie

  @Bison: vooral daar blijven wonen.
  Zie verder 114 en 115.
  Leve een nertsenvrije natie.

 • Mozes

  Een nertsenvrij natie is nog geen bontvrije natie. We zien de laatste jaren dat bont juist weer meer geaccepteerd wordt. Vooral in de mode en cultuurwereld. Opmerkelijk is dat de mensen in deze mode en cultuurwereld vaak linksstemmend zijn.

 • joannes

  Ook toevallig, nu lees ik in Nu.nl dat Groupon een Bontaktie voert in Nederland en verontwaardigd is over protest. Zouden die Dieren voor Bont ook nog de Grenzen voor Bont dicht kunnen gooien? In iedergeval willen die lui, diegene die een Bontjas draagt, zich ook schuldig laten voelen! Nu dan moeten ze een keer bij Bison op bezoek of naar Warchau of Moskou.

 • jordi 1455

  Ik snap niet dat ze stappen ondernemen tegen bond.
  Aangezien de mensheid sinds mensenheugenis bond draagt, je kan veronderstellen dat het een gewone zaak is dat men pelsdieren houd om zichzelf warm te houden.

 • antie

  Mozes: leve een nertsenvrije natie. Klaar.
  En als je ziet wie voor de 2e maal verkozen is tot DOM Bontje zegt dat alles.
  Ik ga dit forum nu verlaten omdat ik de wedstrijd met verve heb gewonnen. Leuteren jullie nog maar wat verder. Jordie: ga eens wat aan spelling doen.
  Ik schakel naar: Jagers en vakbonden gezamenlijk tegen ganzenplan.
  Zie je..........

 • wg

  even je b dichtdrukken is duidelijk genoeg

 • vulp

  prachtig, Antie heeft verloren, hij neemt de benen. word tijd dat je wekker gaat, dan ben je klaar met dromen over je zogenaamde overwinning.

 • antie

  ssssttttt.

 • jordi 1455

  Antie

  jij zegt nerts vrije natie dus, dan moeten ook levende nertsen uit de weg worden geruimd en met uit de weg geruimd bedoel ik afschieten.

Laad alle reacties (124)

Of registreer je om te kunnen reageren.