Home

Nieuws 524 x bekeken

SGP uit zorgen over toekomst waterschappen

Den Haag – De SGP heeft opnieuw aandacht gevraagd voor behoud van de waterschappen.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop zei tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat de vitaliteit en de waarde van die waterschappen voldoende is bewezen. “Wat wil het kabinet nu eigenlijk bereiken met het uit de Grondwet halen van de waterschappen?”, vraagt Bisschop zich openlijk af.

D66-woordvoerder Gerard Schouw vraagt of de minister met de grondwetswijziging eraan werkt om af te komen van de grondwettelijke positie van de waterschappen. De voorstander van afschaffen van de waterschappen wil graag weten per wanneer dit gaat gebeuren.
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken reageert woensdagavond op de vragen, tijdens het vervolg van het debat.

Of registreer je om te kunnen reageren.