Home

Nieuws 517 x bekeken

Rijnland compenseert grondverlies met grond

Leiden – Het hoogheemraadschap van Rijnland gaat boeren in de Wassenaarschepolder voor grondverlies compenseren met ander grond.

Dit laat het waterschap weten. Het gaat in de polder om 10 tot 20 hectare grond. Rijnland kreeg gronden aangeboden die voor die compensatie gebruikt kunnen worden. De gronden zijn goed toegankelijk en voor de nieuwe eigenaren is er na toedeling nauwelijks versnippering, aldus het waterschap.

Veel agrarische bedrijven gaan op het aanbod van Rijnland in. De algemene beleidslijn van Rijnland is eigenaren voor dit grondverlies financieel schadeloos te stellen. In de Wassenaarschepolder wordt hiervan afgeweken. Grond wordt gecompenseerd met grond, tenminste als het gaat om een areaal vanaf ongeveer één hectare en als de eigenaar dat zelf wil.

Boeren in de polder raken grond kwijt vanwege de uitvoering van een watergebiedsplan. Het hoogheemraadschap van Rijnland is bezig de waterstaatkundige toestand in de polder te verbeteren om zo overvloedige neerslag op te kunnen vangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.