Home

Nieuws 7 reacties

Rechter: maaien is geen graven

Amsterdam - Het maaien van slootkanten is niet hetzelfde als de grond beroeren.

Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam uitgesproken in een zaak die was aangespannen door netwerkbeheerder Liander tegen een loonbedrijf. Bij het maaien van slootkanten had de loonwerker een kabel geraakt, die in de sloot hing. Volgens Liander had de loonwerker zich ervan moeten vergewissen of er kabels lagen, waarmee hij rekening moest houden bij zijn werkzaamheden.

De rechter zegt dat de loonwerker daartoe niet verplicht was. Alleen wie bij werkzaamheden diep de grond ingaat, moet een zogenoemde KLIC-melding doen. Die verplichting geldt niet voor ondernemers die slootkanten maaien en de grond niet beroeren. De rechter zegt dat het kan voorkomen dat ondergrondse kabels in de loop van de tijd boven de grond komen te liggen, bijvoorbeeld omdat een sloot is gegraven.

Laatste reacties

 • johannetje

  Wat een arrogantie van Liander.

 • Bison

  Schuld doorschuiven is heel populair tegenwoordig.
  Daar zijn die aasgieren van advocaten schuldig aan,...die denken alleen aan eigen zakken vullen.

 • marc47

  Die nutsvoorzieners zijn nog erger dan de maffia, doorrekenen, bijrekenen, afrekenen, intresten, ... kraan dicht. Gelukkig zijn er nog rechters.

 • Bison

  Wie het best kan liegen wint

 • Mels

  Bison,hier is niets gelogen weet ik uit de eerste hand.Kabel lag simpelweg niet op diepte en belandde zo tussen de messen van de maaikorf,ga je baggeren dan is het een ander verhaal natuurlijk.Al met al heeft dit geloof ik een jaar of 3 geduurd als het de zaak is die mij bekent is.

 • Bison

  Mels ik bedoelde Liander die de zaak ten onrechte wou doorschuiven naar de loonwerker.
  Trouwens alle advocaten liegen met een stalen smoel as het zo te pas komt.
  Hier noemen ze dat gespuis 'Lawyers' een verbastering van 'lyers'

 • Mels

  I know,Bison,i know,de grootste boeven hebben een design stropdas.......

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.