Home

Nieuws

Provimi breidt uit in Afrika

Rotterdam - Cargill investeert via dochteronderneming Provimi 15,1 miljoen euro in het Zuid-Afrikaanse voerbedrijf NuTec, een joint-venture met Astral Foods. Provimi krijgt door de deal een meerderheidsbelang van 75 procent in het bedrijf en bouwt een nieuwe premixenfabriek in Pietermaritzburg.

Het merk en de productportefeuille van NuTec wordt vervangen door het merk en de producten van Provimi, een Nederlands-Frans bedrijf dat vorig jaar is overgenomen door Cargill. “We zien een groot potentieel en mogelijkheden onze business uit te breiden," aldus Guido Klein Gebbink, die is aangesteld als manager voor Provimi in zuidelijk Afrika. “De snel groeiende markten en toenemende dierlijke productie in deze strategische omgeving passen uitstekend bij de marktbenadering van Provimi."

Of registreer je om te kunnen reageren.