Home

Nieuws 307 x bekeken laatste update:23 dec 2012

Politie waarschuwt voor babbeltrucs in buitengebied

Driebergen - De politie waarschuwt dat landelijk meerdere groepen dieven actief zijn die zich richten op bewoners in het buitengebied.

De politie heeft eind november een viertal aangehouden in de Veluwe en Achterhoek op verdenking van insluiping in en diefstal uit woningen. De drie mannen en één vrouw wisten met babbeltrucs de bewoners af te leiden en hun slag te slaan. De politie waarschuwt bewoners alert te zijn voor onbekende personen op het erf of bij de woning en deze niet zomaar de woning binnen te laten.

Uit onderzoek blijkt dat de dieven zich richten op bewoners op leeftijd die vanaf het erf producten verkopen als eieren en groenten. Deze personen zijn vaak gewend aan vreemde mensen op het erf en zijn hierdoor minder argwanend, aldus de politie.

Een veel gebruikte smoes is volgens de politie dat de dief zegt bezig te zijn met een boek en daarvoor informatie wil hebben over het gebied of gebeurtenis. Vaak wordt dan in de woning verder gesproken. Het zorgt ervoor dat de bewoner is afgeleid en een handlanger heeft ondertussen de tijd om rustig de woning of het erf te doorzoeken naar waardevolle spullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.