Home

Nieuws 3 reacties

PVV-statenlid Faber doet aangifte tegen Verdaas

Den Haag – Marjolein Faber, fractieleider van de PVV in Gelderland gaat aangifte doen tegen oud-gedeputeerde en oud-staatssecretaris Co Verdaas. Dat heeft Geert Wilders aangekondigd tijdens het debat in de Tweede Kamer over het vertrek van Verdaas als staatssecretaris van Economische Zaken.

Wilders vindt Verdaas een fraudeur. “Er is gewoon gesjoemeld. Hij verklaart bovendien zelf dat hij fraude heeft gepleegd. Is dit geen valsheid in geschriften?”, sprak Wilders tijdens het debat. Verdaas zou ritten hebben gedeclareerd van Nijmegen naar Arnhem die hij in werkelijkheid niet heeft gereden, omdat hij vanuit Zwolle naar Arnhem reed. De Gelderse Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje zal ‘als vriendje’ volgens Wilders geen aangifte doen tegen Verdaas. ”Ze zullen elkaar de hand boven het hoofd houden”, zegt de politicus. Daarom zal Faber, die de zaak over de declaraties van de ruim 700 ritten van Arnhem naar Zwolle aan het licht bracht, aangifte gaan doen.

PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom erkent tijdens het debat dat de declaraties van Verdaas kunnen worden gezien als valsheid in geschriften. “Maar dit oordeel wordt in andere zalen genomen. Hier wordt het politieke oordeel geveld en daarbij heeft Verdaas zelf de zwaarst mogelijke politieke maatregel genomen door af te treden”, aldus Samsom.

Zowel hij als premier Mark Rutte wilden zelf geen oordeel vellen over Verdaas. Ook herhaaldelijke vragen van Alexander Pechtold (D66) en CDA-leider Sybrand Buma wilden de politici niet reageren op de vraag of Verdaas onder deze omstandigheden kon blijven zitten als hij niet zelf afgetreden zou zijn.

Laatste reacties

 • J@gertje

  Wilders moet natuurlijk weer overal tegen aan lopen schoppen.
  Laat hij eerst maar eens naar zijn eigen achterban kijken.
  Daar zitten ook een aantal 'lekkere figuren' bij.

 • Mozes

  Ben het met jou eens J@gertje. Op papier woonde Verdaas in Nijmegen, in werkelijkheid woonde hij in Zwolle. Hij heeft ritten gedeclareerd naar Nijmegen wat maar een paar kilometer is terwijl hij in werkelijkheid de grote afstand naar Zwolle reed. Hij heeft zichzelf niet onrechtmatig verrijkt ten koste van de provincie. Hij heeft wel onjuiste gegevens ingevuld wat volgens de letter van de wet valsheid in geschrifte is. Dat hij afgetreden is is voor mij genoeg. Dat de PVV nog zo nodig een aanklacht wil indienen staat in schril contrast met het gespuis wat de PVV in de Kamer heeft zitten.

 • schoenmakers1

  wat een onzin krijg ik hier weer te horen, wij boeren worden al beboet als we een kruisje niet invullen, deze crimineel krijg bij zijn leugen nog iets van 50000 euro toe, gekker kan het niet

Of registreer je om te kunnen reageren.