Home

Nieuws 6 reacties

PVV: Verdaas moet salaris terugbetalen

Arnhem - De provincie Gelderland moet het salaris terugvorderen dat gedeputeerde Co Verdaas van april 2008 tot november 2012 heeft genoten als gedeputeerde.

Het gaat volgens berekeningen om 429.000 euro, die de gedeputeerde ten onrechte heeft ontvangen, omdat hij in die periode geen gedeputeerde in Gelderland mocht zijn. De PVV redeneert dat de gedeputeerde destijds feitelijk in Overijssel woonde en op grond van de Provinciewet dus geen gedeputeerde mocht zijn. In die situatie is het aan de gedeputeerde zelf om ontslag te nemen of aan Provinciale Staten om een gedeputeerde te ontslaan.

Daarnaast doet de PVV aangifte van valsheid in geschrifte en oplichting. Daarbij gaat het de partij niet alleen om ten onrechte ingediende declaraties, maar meer om het feit dat de gedeputeerde op papier liet zien dat hij in Gelderland woonde, maar zijn feitelijke woonplaats in Overijssel (Zwolle) had.

De PVV-fractie kreeg in Provinciale Staten alleen steun van de SP en de Partij voor de Dieren bij een ingediende motie van wantrouwen tegen het college. Volgens de motie heeft het college de staten onjuist en onvoldoende geïnformeerd over de declaraties en de feitelijke woonplaats van de gedeputeerde, toen daarover vragen werden gesteld.

Gedeputeerde Jan Markink zegt dat de woonplaats van Verdaas nooit een onderwerp van gesprek is geweest. Het college ging ervan uit dat de latere staatssecretaris van landbouw de waarheid sprak, als hij zei dat hij in Nijmegen woonde. Toch had ook Markink het gevoel dat Verdaas wel vaak in Zwolle verbleef. "Laat ik het zo zeggen: er was sprake van een zekere scheefgroei", aldus Markink.

De provincie heeft tijdens de formatie geen gegevens over Co Verdaas aan formateur Mark Rutte verstrekt, op basis waarvan de conclusie kon worden getrokken dat de inmiddels afgetreden staatssecretaris mogelijk vals gedeclareerd had. Verdaas heeft zelf die conclusie getrokken nadat de PVV een nader onderzoek heeft laten doen naar gedeputeerde Verdaas.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  moet hiernaast geen boete geheven worden, wij boeren krijgen die er ook nog altijd bij als we iets verkeerd doen

 • theastrovor

  Hij heeft 800 euro verkeerd gedeclareerd -waar gaat dit over.
  Het lijkt mij beter om een flinke boete te zetten op azijnzeiken en brievenbuspissen.

 • Frans Smit

  En wat te denken van een boete op PVV'ers met een balk in hun oog ?

 • gerstiroma

  prikke doet altijd een zodanige uitsprakaak dat hem in iedergeval niets overkomt, man treed toch eens wat daadkrachtiger op en durf je nek uit te steken

 • Mozes

  Opnieuw laat de PVV zien wat voor een achterbakse partij het is.

 • schoenmakers1

  opnieuw laat de pvv zien hoe eerlijk men wil zijn, maar net zoals met roemer voor de verkiezingen blijkt iedere keer weer dat dit in nederland niet wordt gewardeerd

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.