Home

Nieuws 1180 x bekeken 1 reactie

Opmerkelijke Chinese joint-venture Nestlé

Vevey – Levensmiddelengigant Nestlé sluit een alliantie met een farmaceutisch bedrijf uit Hongkong, gespecialiseerd in traditionele Chinese geneeskunst. De bedoeling is dat de bedrijven samen functionele voeding gaan produceren.

De markt voor voeding die gezonder maakt, groeit volgens consultancy PriceWaterhouseCoopers jaarlijks met 20 procent.

De aandelen van de joint-venture zijn gelijk over Nestlé en het farmaceutische bedrijf Hutchison Chi-Med verdeeld. Nestlé brengt direct geld in, maar de partijen maken niet bekend hoeveel. Nestlé blijft ook bepaalde activiteiten financieren. Nestlé zette bijna twee jaar geleden een gezondheidsdivisie op met als doel voeding met positieve gezondheidswerking te ontwikkelen.
Hutchison werkt vooral met plantenextracten. Directeur van Nestlé Health Science Luis Cantarell spreekt van een pioniersrol. “Ik geloof dat we de eerste, of ten minste één van de eersten zijn die een dergelijke deal sluit.” Chi-Med geldt als één van de eerste bedrijven die traditionele medicijnen probeert wereldwijd af te zetten.

Eén reactie

  • politiek

    Inderdaad opmerkelijk. Niet prijsvorming mega bulk voedsel heeft men voor ogen met deze joint-venture . Met die markt valt niets te vedienen en daar wil consument ook niet voor betalen. Maar men wil uiteraard een stuk markt veroveren met deze deal. Gezonder, veiliger voedsel met een markt waar 20 % groei inzit. Uiteraard gaat dat weer wel ten koste van die mega bulk markt. Zonder meer willen consumenten meer betalen voor voedsel. Kijk naar kleding, schoenen, enz. Is het kwaliteit, onderscheidend en status(merk) dan wil de consument echt wel de portemonee trekken. Bulk is voor als je niet kan slagen in de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.