Home

Nieuws 580 x bekeken 1 reactie

NMV protesteert voor ander ganzenbeleid

Ingen - Het ganzenbeleid moet worden aangepast. De ganzenpopulatie is zo hard gegroeid dat de kosten van de schade veel te groot zijn geworden. Het beleid zorgt dat boeren elk jaar meer overlast ondervinden en dat de kosten eenzijdig bij hen terecht komen. Dit staat in een petitie die de NMV dinsdag 18 december aanbiedt aan Mariëtte Hamer, de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken in de Tweede Kamer.

De petitie is ondertekend door bijna 3.800 boeren, jagers en andere sympathisanten en geeft aan dat de Tweede Kamer het ganzenbeleid daadkrachtig moet oppakken en verantwoordelijkheden niet langer mag afschuiven. Met het onlangs gesloten ganzenakkoord zijn de belangen van de boeren volledig verkwanseld, vindt de NMV. Het ganzenakkoord dat de provincies en de G7 onlangs hebben gesloten moest een breed gedragen oplossing voor het ganzenprobleem bieden, maar de NMV constateert dat het akkoord dat draagvlak bij boeren en jagers niet heeft. De KNJV is uit onvrede over het G7-overleg gestapt, andere agrarische organisaties buiten LTO Nederland zijn volgens de NMV nooit bij het overleg betrokken geweest. 
De NMV verwijst het huidige G7-akkoord dan ook naar de prullenbak.

Eén reactie

 • Gijs Gans

  NMV HEEFT GELIJK

  lto heeft de boel weggegeven
  DE KOEIER GING OVERAL MEE ACCOORD .EN DEELDE NIETS MEE
  Z ONDER ZIJN MEDE BESTUURDERS UIT DE PROVINCIES TE VRAGEN
  TOEN HET ACCOORD OP INTERNET STOND MOEST LTO ER NOG OVER VERGADEREN SAVONDS

Of registreer je om te kunnen reageren.