Home

Nieuws

Milieugroep waarschuwt voor gif op groenten en fruit

Utrecht - Het Pesticide Action Network (PAN) waarschuwt voor de hoeveelheid hormoonverstorende stoffen op groenten en fruit. De organisatie zegt dat de gevonden waarden van met name hormoonverstorende bestrijdingsmiddelen te hoog zijn om de toets voor baby- en peutervoeding te kunnen doorstaan.

De organisatie Women in Europe for a Common Future, die samen optrekt met PAN, zegt dat meetgegevens sporen van bestrijdingsmiddelen in groenten en fruit laten zien. Dat 55 procent van de geteste aardbeien en 90 procent van de appels uit Nederlandse supermarkten resten van bestrijdingsmiddelen met hormoonverstorende werking bevatten. Ondanks het feit dat Europa blootstelling aan zulke stoffen in voedsel sinds 2009 niet toelaat."

De waarschuwing betreft onder meer aardbeien, appels en sperziebonen. Volgens PAN zijn typische winterproducten zoals bloemkool, broccoli, champignons, Chinese kool, courgette, rode biet, rode kool, witte kool en uien wel veilig.

Of registreer je om te kunnen reageren.