Home

Nieuws 749 x bekeken 2 reacties

Meer dan 1,1 miljard dollar omzet voor Russische vleesreus

Moskou – Ruslands grootste vleesbedrijf Cherkizovo heeft in de eerste negen maanden van dit jaar meer dan 1,1 miljard dollar omzet gemaakt. Dat meldt de directeur van het bedrijf Sergey Mikhailov.

De omzet na het derde kwartaal kwam uit op 1,145 miljard dollar (877 miljoen euro). In dezelfde periode vorig jaar was dit 1,079 miljard (826 miljoen euro). De winst steeg naar 333,4 miljoen dollar (255 miljoen euro). In de eerste negen maanden van 2011 was dit 271,4 miljoen dollar (207 miljoen euro).
Cherkizovo is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste vleesbedrijven in Oost-Europa. De groei is deels gefinancierd door een beursgang in Londen, die een investering van 1 miljard dollar in moderne varkenshouderijen, pluimveehouderijen en slachterijen mogelijk maakte. Recenter heeft de integratie ook groot geïnvesteerd in de teelt van granen voor de voervoorziening. Cherkizovo heeft onlangs de nieuwe varkensbedrijven in Tambov, Voronezh en Lipetsk in gebruik genomen. Ook wordt er flink geïnvesteerd in voerproductie en nieuwe faciliteiten voor vleeskuikens en kalkoenen. Een groot kalkoenenbedrijf zal in 2014 operatief worden, met een capaciteit van 25.000 tot 30.000 ton kalkoenvlees per jaar.

Laatste reacties

  • somporn

    Groot vleesbedrijf maakt 255 miljoen euro winst in 9 maanden.
    Hoeveel winst komt er door het uitknijpen van de boeren,die bij elk varken dat weg gaat een paar euro aan de kont vastplakt.
    En hoeveel door het uitknijpen van de gewone arbeiders?

  • joannes

    somporn, hier zijn weinig of geen kleine boeren meer bij betrokken, Ze hebben zelf boerderijen en zijn aan het investeren in akkerbouw voor eigen voer teelt. DIt is de oplossing die Rusland heeft voor voedsel voorziening. Grond en vergunningen uitgeven aan grote bedrijven die geld lenen in Londen direct op de kapitaal markt. De toekomst zal uitwijzen of ze op deze manier de concurrentie aankunnen met het Westen waar de bedrijven minder geïntegreerd en kleiner zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.