Home

Nieuws 854 x bekeken 3 reacties

Maat: aftreden spijtig en slecht voor continuïteit

Den Haag - Het aftreden van landbouwstaatssecretaris Co Verdaas is slecht voor de continuïteit in een periode waar belangrijke beslissingen voor de landbouw moeten worden genomen, zegt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland. Hij noemt het vertrek van Verdaas spijtig.

Maat geeft verder geen oordeel over de redenen voor het aftreden, het declaratiegedrag van de staatssecretaris als gedeputeerde. "Dat is voor ons een gegeven waar ik verder niet op inga."

Maat: "Het is spijtig dat hij weggaat, omdat we met Verdaas een bestuurder hadden die oog had voor het ondernemerschap. Er liggen drie dossiers op tafel waar we snel voortgang mee moeten maken. In Europa moeten knopen worden doorgehakt over het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Het is niet goed dat we daar binnen een jaar met het derde Nederlands gezicht komen."

Daarnaast moet er nu echt voortgang worden gemaakt met het Natura 2000-beleid en het mestbeleid. We krijgen nu weer te maken met een bewindspersoon die zich moet inwerken, terwijl er eigenlijk geen tijd te verliezen is."

"Aan de andere kant worden morgen weer gewoon koeien gemolken en aardappelen verhandeld - dus zoveel verandert er ook niet."

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    ik heb nog niet veel gezien waardoor het erg zou zijn dat hij weg is, laat bleker maar terugkomen

  • schoenmakers1

    levert toch niet slecht op staatssectretaris, ongeveer 70000 voor een maand aanwezig zijn

  • Mozes

    We wisten wat we hadden en ik begon net de laatste tijd de indruk te krijgen dat er wel mee te leven viel. We weten niet wat we terug krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.