Home

Nieuws 1298 x bekeken 19 reacties

LTO tevreden over overleg economische crisis

Den Haag – Vertegenwoordigers van het kabinet en de sociale organisaties zijn tevreden over het eerste overleg om gezamenlijk een oplossing te vinden voor de economische crisis.

“We hebben een zeer intensief gesprek gehad, waarin duidelijk is geworden dat we weer vertrouwen hebben. Het is cruciaal om vertrouwen in elkaar te hebben om tot concrete afspraken te komen”, zegt premier Mark Rutte na afloop. Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland is positief na het gesprek. Hij heeft aangedragen dat het versnellen van het saneren van asbestdaken, waarbij de daken worden vervangen door zonnepanelen, een bijdrage levert voor herstel van de bouwsector en voor meer duurzame energie. "Afgesproken is dat we hierover met minister Henk Kamp (Economische Zaken) verder in overleg gaan. Mogelijk wordt budget van 2014 naar voren geschoven om het proces te versnellen."
Maat heeft tijdens het overleg benadrukt dat het afschaffen van rode diesel en verhoging van assurantiebelating een zware last is voor de land- en tuinbouw. “Het moet afgelopen zijn met lastenverzwaring”, vindt Maat, die erop wijst dat de resultaten in de land- en tuinbouw dit jaar goed waren en dat ook voor het komende jaar een exportgroei wordt verwacht. Iets waar de agrarische sector een belangrijke rol bij speelt. “Het kerstverhaal begint in de stal. Mogelijk begint het herstel van de economie ook in de stal of in de kas”, aldus Maat. Hij heeft het kabinet er ook op aangedrongen niet langer als kruidenier te werk te gaan in Brussel. “De inzet was tot nu toe alleen maar verlagen van het budget. Daarmee is al 4,5 miljard euro aan innovatiegelden geschrapt. Dit is zeer nadelig voor het topsectorenbeleid, dat van deze innovatiegelden kan profiteren”, aldus Maat.

Laatste reacties

 • alco1

  Zo zo Een overleg over de economische crisis en al tevreden met een bijdrage voor zonnepanelen en een kerstverhaal. Dat zal zoden aan de dijk zetten.

 • gjh

  tuurlijk LTO is altijd tevreden met alles

 • schoenmakers1

  voor hem is enkel het belang van zijn eigen vergoeding, hoe kan zo`n man de boeren in nederland vertegenwoordigen, hoeveel zijn er nog lid van die club die nog nooit voor de boer op de bres is gesprongen

 • boeraad

  wat een negatief gereutel mensen.
  Ga er dan zelf aan staan...
  En ervaar hoe het is als de zoveelste ondernemersclub bij de bewindslieden aan te kloppen.
  Waarom schrijf ik dit ook..

 • aarthamstra1

  Rutte heeft er weer vertrouwen in . Mooi morgen moet hij dat voor de zoveelste keer dat uit leggen , Half Holland wist van het gesjoemel .Rutte wist van niks, dat geloof ik ook. Dat van niks weten is zijn grootste probleem.
  Rutte die 4.5 miljard schrapt. dan komt LTO op de thee bij Rutte die het bespreekt , die vervolgens met wat kleine toezeggingen het weiland in gestuurd word. Ja dat is niet slecht. is best een goed rusultaat voor Albert Maat. Bedankt Albert ook namens je natuurvrienden bedankt vooral voor het oplossen
  van het nertsen probleem. Gaan we nu voor de Eenden Albert die zo zielig binnen moeten blijven in een onnatuurlijke omgeving ,Koeien komen later als jullie genoeg mega koeienstallen hebben gebouwd met subsidie geld uit europa
  in de lage lonen landen.

 • J@gertje

  Boeraad,
  Waarom u dit schrijft is mij ook een raadslel.
  LTO is namelijk al tijden wel héél snel tevreden, maar dat gaat vanzelf over als nog meer boeren hun lidmaatschap op gaan zeggen.

 • johannetje

  Als alles maar zo simpel was als de reageerders ( behalve Boeraad ) suggereren, dan hadden we geen problemen. Borrelpraat, net zoals aan de bar in de kroeg alle wereldproblemen binnen 10 minuten zijn opgelost. Ga zelf zitten op die plek, en je zult ervaren hoe het gaat. Simplistisch populistisch gezwam.

 • varkenshouder1

  Inderdaad, hoe kan LTO tevreden zijn als de nertsenhouderij verboden wordt. In welk land leven wij ??? Leden Teveel Onthouden (LTO)???

 • minasblunders1

  Ik snap ook niet wat de LTO daar nog te zoeken heeft. Hoeveel boeren vertegenwoordigen ze nog? Anderhalve man en een paardenkop. Afschaffen die club, die als hoogste doel hebben het uitleveren van de landbouw.

 • eppenzolder

  jela

  De beste stuurlui staan weer eens aan wal. Commentaar is heel gemakkelijk. Ga er dan zelf zitten zoals boeraad en johannetje zeggen. Maar waarschijnlijk presteren degenen met het grootste commentaar zelf ook niets. Bovendien hoef je ook geen lid te zijn van LTO, maar wie regelt er anders wat in Den Haag ?

 • minasblunders1

  Beter niets geregeld dan slecht geregeld.

 • poldes

  Ik zou best willen weten wat de goede resultaten en afspraken zijn?
  Zou LTO ons een beetje opgeofferd hebben?
  Wat heeft LTO aangeboden en wat hebben zij daarvoor in de plaaats gekregen?

 • joannes

  Poldes, onderhandelen of overleggen is een kwestie van je start positie goed definiëren! En daar is het LTO radicaal in de fout gegaan wanneer ze aan tafel gaan met ............ maar via allerlei (media)kanalen WD, PvdD, Dierenbeschermings organisaties. Deze partijen starten met een, wat ze zich zelf ook realiseren, utopische radicale idealistische theoretische ¨terug naar de natuur positie¨ die ze via allerlei vormen communiceren via de modernste kanalen. bv een verklede Marianne, een bezoek aan de stervende Bultrug, .... Daarmee mobiliseren ze alle ¨op aandacht en aktie beluste Nederlanders¨ die ze vervolgens hard laten roepen in bv Supermarkten, enz, enz, En dan Het LTO die daar aan tafel beetje bij beetje vanuit de dagelijkse praktijk toegeeft om maar vooral niet te veel te verliezen. Het is de radicaal tov de voorzichtige pragmatische diplomaat. Een verlies positie bij voorbaat, en dat weten die Politicy en Vegetariërs ook. Of we moeten ook gaan radicaliseren of emigreren! Het blijft verliezen en nb nog lidmaatschap betalen voor vertraging en toegeven!

 • politiek

  Helaas kan ik het ook niet opnoemen wat de LTO presteerd , mogelijk dat men die , in mijn beleving onterechte subsidiestromen nog een prestatie vind. ?
  ( exclusief de waarschijnlijk exclusieve vergoedingen voor de bestuurders zelf natuurlijk)
  Aan de ronde tavel bij AH was men ook sprakeloos van verbijstering over die 2 % leveringskorting.
  Veel beter kan men energie stoppen in een eerlijke duurzame veehouderij waar je open en transparant over kan praten en overleg plegen .
  Een zeer groot teken van zwakte als vragen hierover in de pauze en na de vergadering behandeld worden ! . ( antibiotica-hormoongebruik veehouderij)
  Of zijn de onderwerpen te gevoelig en kiest men maar voor zwijgen, zwijgen en zwijgen.

 • eppenzolder

  Een ding begrijp ik niet, als jullie het allemaal zo goed weten, waarom zitten jullie dan niet in Den Haag ? Gebrek aan capaciteiten/lef ?????!

 • politiek

  Beste eppenzolder. even voor de duidelijkeid, ik zit regelmatig in Den Haag. Er worden vorderingen gemaakt en inderdaad , er zijn partijen met gebrek aan capaciteiten/lef. !

 • joannes

  eppenzolder, een mening hebben over het onderwerp kan positief, productief bedoeld zijn! Ook al is het een negatieve! In een medium als dit gaat het niet over de personen en/of wat ze in het dagelijks leven wel of niet kunnen of te vertellen hebben. Een mening opzich kan, mits steekhoudend, een waardevolle aanvulling zijn op bestaande kennis. Jij als lezer bepaalt, en doet er, wel of niet, iets mee!

 • eppenzolder

  Klopt Joannes, maar moet je die mening dan niet ergens anders (ook) laten horen ? Er staan, zoals zo vaak, ook meningen bij die alleen maar alles afkraken of afbreken, dat is zo makkelijk, kom dan met argumenten of nog beter, oplossingen.

 • joannes

  eppenzolder, wanneer jij als lezer in dit medium bepaalt kan je doen wat je wilt met een mening! Wanneer er dan zijn, die alleen afkraken of afbreken, en je vindt het niet passen kan je ze jouw mening geven of negeren. Er is niemand die je daar in hindert! Er zijn natuurlijk repeteerders die gaan irritezren, nu, ook dat kan je ze een keer duidelijk maken, maar wanneer ze dat niet oppakken blijft er niets anders over dan negeren! Dat is de dynamiek van een discussie in dit medium. En zoals in elke groep zijn er roeptoeters en opmerkingen die op de een of andere manier hout snijden, als is het soms alleen maar de humor!

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.