Home

Nieuws 939 x bekeken 1 reactie

LTO Noord: Flevoland moet agrarisch sterk blijven

Swifterbant – LTO Noord wil dat de provincie Flevoland een vooraanstaand en modern landbouwgebied blijft. De provinciale afdeling streeft naar 'vrijheid voor zelfstandige ondernemers' en boeren 'in harmonie met natuur en milieu'. De toekomstvisie is recent overhandigd aan gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Om de visie aanschouwelijk te maken, was de presentatie op het pootgoedbedrijf van Piet Boudeling in Swifterbant. Daar is volgens LTO Noord provincie Flevoland goed te zien hoeveel ruimte nodig is voor een agrarische onderneming. Zeker wanneer de producten op het bedrijf zelf gesorteerd en opgeslagen worden, zoals bij Boudeling het geval is.
Boudeling is volgens de organisatie ook een voorbeeld qua omgang met de natuur. Hij heeft over een deel van zijn terrein een voet- en fietspad dat aansluit op het Pionierspad (een langeafstandwandelpad). Ten slotte produceert hij ook nog windenergie.
Voorzitter Arnold Michielsen, in een toespraak: “Wij willen veilig en verantwoord voedsel leveren op een manier waar we zelf en de maatschappij achter staan. We gaan zorgvuldig om met onze dieren, onze gewassen en het milieu. Ik zou zeggen, kom zelf eens kijken. Wij zijn trots op wat we doen en dat willen we graag met iedereen delen.”

Eén reactie

  • minasblunders1

    Tja, LTO gaat zorgvuldig om met dieren, gewassen en milieu. Helaas niet met mensen....

Of registreer je om te kunnen reageren.