Home

Nieuws 1334 x bekeken 1 reactie

Kredietlast Duitse agrariërs groeit 6 procent

Berlijn - De kredietlast van de Duitse agrariërs is het afgelopen jaar (stand eind juni) met 6 procent gegroeid naar 44,2 miljard euro, zo blijkt uit gegevens van het Bauernverband (DBV).

Van deze kredieten heeft 82 procent een langere looptijd, dat wil zeggen van meer dan vijf jaar. De rest is kort- of middellang lopend krediet. Bij de cijfers zijn wel ook de bosbouw en visserij meegeteld. Per in deze sectoren werkzame persoon is de vermogensinzet, ofwel de kapitaalintensiteit, 432.000 euro. Dat is veel hoger dan in bedrijfstakken als industrie en bouw, aldus het DBV.

Eén reactie

  • joannes

    Of.. zoals het ook gezien kan worden: meer landbouw onder hypotheeklast! Wanneer de rendementen niet evenredig stijgen betekent dit dus dat de landeigenaren armer worden en de financiers meer land bezitten!

Of registreer je om te kunnen reageren.