Home

Nieuws 901 x bekeken

Kamp: aanpassing publicatie subsidieontvangers niet nodig

Den Haag - De publicatie van ontvangers van Europese landbouwsubsidies hoeft niet te worden aangepast. Dat vindt minister van Economische Zaken Henk Kamp.

De huidige publicatie van ontvangers van toeslagrechten voldoet volgens Kamp aan de maximale transparantie binnen de kaders van de Europese regelgeving. Kamp is voorstanders van transparantie bij verantwoording van besteding van publiek geld, maar als het om subsidie gaat die naar individuen gaat, moet reken worden gehouden met privacybelangen. Dat gebeurt volgens de minister bij de huidige publicatie-systematiek. Sinds 2006 worden de ontvangers van landbouwsubsidies openbaar gemaakt op de website van het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.