Home

Nieuws 5 reacties

Kabinet stemt in met nertsenverbod

Den Haag – Ook de ministerraad heeft ingestemd met het verbod op de pelsdierhouderij. Het initiatiefwetsvoorstel van SP en PvdA wordt op 15 januari volgend jaar van kracht.

Vanaf dat moment mogen nertsenhouders hun bedrijven niet meer uitbreiden en mogen er ook geen nieuwe ondernemingen worden begonnen. Op 1 januari 2024 moeten alle nertsenhouderijen in Nederland zijn ontmanteld.

Het besluit van de ministerraad lag in de lijn der verwachting. Niettemin hadden sommige nertsenhouders hadden gehoopt dat het kabinet de wet niet zou ondertekenen, omdat deze tot onevenredige schade zou leiden.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  nertsenverbod, eh plus, hedwigpolder onder water, de nieuwe staatssectretaris zet er de vaart in, zou ze persoonlijk aansprakelijk gesteld kunnen worden voor al deze missers in zo`n korte tijd, voorspeld niet veel goeds

 • agratax2

  Welke rendabele tak volgt dit voorbeeld?

 • bankivahoen

  Wacht maar even agratax, in Brabant is men al iets aan het klaarstomen dat meerdere takken tegelijk onderuit gaat halen en dat is het vermaledijde grootscheepse bevolkingsonderzoek naar de invloeden van de agrarische sector !
  Dit gaat een streep halen door de hele veehouderijsector behalve de rundvee.Het is o zo makkelijk om hier een passende uitkomst bijeen te manipuleren zodat ook deze sector verdwijnt!

 • ikkethuis

  de beste marionette van een regering, is iemand die geen kennis van zake heeft, en precies doet wat een regering wil. Na verloop van tijd heeft ze haar zakken gevuld,wist ze het niet en kon er niets aan doen. Het kwaad is dan geschied.
  Prettig kerstfeest mvr Dijksma.

 • lezertje

  Dit gaat natuurlijk precies als met de kippen.De legbatterijen van hier zijn
  verkocht aan de Oekraine en nu mag de Oekraine kip en kipproducten
  exporteren naar Europa.Goed bezig!!!!!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.