Home

Nieuws 421 x bekeken

Italië mag boeren steunen

Brussel – De Europese Commissie geeft Italië toestemming 2,66 miljard euro steun te verlenen aan boeren die in mei zijn getroffen door aardbevingen.

De Italiaanse staat wil meer dan 1.000 agrarische bedrijven, verwerkers en handelsbedrijven ondersteunen via subsidies, rentekortingen, bankgaranties en voordelige leasecontracten. Het betreft boeren in de Noord-Italiaanse regio’s Emilia-Romagna, Lombardije en Veneto. De aardbeving doodde 27 mensen en maakte tot 45.000 mensen dakloos. In de agrarische sector was veel aandacht voor de honderdduizenden beschadigde Parmezaanse kazen. De Parmezaansector noteerde een schade van meer dan 200 miljoen euro.
De Europese Commissie schrijft: “op basis van de garanties die de Italiaanse autoriteiten geven, concludeert de Commissie dat de maatregel alleen de schade door de natuurramp compenseert en dat er een mechanisme is om te voorkomen dat er niet wordt overgecompenseerd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.