Home

Nieuws 6 reacties

Hulst werkt niet mee aan planologie ontpoldering

Hulst - De gemeente Hulst werkt niet mee aan de planologische procedures om de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder te ontpolderen. Dat zegt burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst in de regionale krant PZC.

De polder heeft in het gemeentelijke bestemmingsplan een overwegend agrarische bestemming. Deze moet gewijzigd worden in natuur. Afgesproken is dat de provincie Zeeland de planologische procedure voor haar rekening neemt. "Stel je voor dat wij dat zouden doen en er worden bedenkingen tegen ingebracht. Dan moeten wij zaken verdedigen waar ze zelf ook tegen zijn", aldus Mulder.

Vorige week maakte de regering bekend dat de ontpoldering van de polder in 2016 gaat beginnen, waarna de 306 hectare in 2019 volledig onder water komt. Ook eigenaar van de grond, de Vlaming Gery de Cloedt verzet zich tegen de ontpoldering.

Laatste reacties

 • Fredrika

  Eigenaar en gemeente tegen ontpoldering, grootste deel Nederlanders ook.
  Hoezo toch doorzetten? Luisteren naar de achterban zou de politiek heel erg goed doen.

 • Frans Smit

  Frederika, hoe weet je dat de rest van nederland tegen ontpoldering is ?
  De belgen tellen trouwens ook mee, en die zijn voor ontpoldering.

 • koestal

  onnozele beslissing van de overheden om te ontpolderen in tijden van voedselschaarste in de wereld ,worden blijkbaar niet gehinderd door voortschrijdend inzicht !

 • Dutchdeutz

  Je reinste onzin, ontpolderen is niet cool. Belgen kunnen hun eigen boontjes wel doppen lijkt me.

 • melkveehouder .

  Goeie zet van de gemeente Hulst. Wegens gewijzigd overheidsbeleid, c.q. aanpassingen in het wettelijk bestuursrecht, is de Provincie ( in casu Provincie Zeeland) niet langer de beslissende partij bij verzoeken om een planologische wijziging. De Provincie kan slechts bezwaar maken tegen een, door een gemeente, voorgenomen planologische wijziging als deze niet naar de zin is van de Provincie. Maar die planologische wijziging komt er dus kennelijk niet als het aan de gemeente Hulst ligt. En bezwaar maken tegen iets wat niet komt, dat is nog niet uitgevonden.@Geert-Jan Koppejan, wellicht haal je hiermee toch je gram jegens die ruggengraatloze partijgenoten

 • melkveehouder .

  Excuses, niet Geert-Jan Koppejan maar Ad Koppejan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.