Home

Nieuws 280 x bekeken

Hollande bezoekt groothandelsmarkt Rungis

Parijs – De Franse president François Hollande heeft donderdag in alle vroegte een onverwacht bezoek gebracht aan de internationale groothandelsmarkt Rungis bij Parijs.

De president kwam al om half vijf aan en bleef vervolgens meer dan vier uur op de grootste markt van Europa rondlopen. Hollande werd onder meer uitgebreid ingelicht over de handel in vlees en probeerde ook verschillende soorten kaas en andere levensmiddelen.

Het bezoek moet volgens een woordvoerder gezien worden als eerste ontmoeting van de president, die zich graag 'gewoon' noemt, met gewone Fransen. Hollande probeert op die manier zijn tot een dieptepunt gedaalde populariteit weer wat op te vijzelen. De president werd in Rungis vergezeld door staatssecretaris voor landbouw Guillaume Garot.

Of registreer je om te kunnen reageren.