Home

Nieuws

Hogere omzet voor 2 Sisters

Birmingham – Boparan Holdings, het moederbedrijf van de 2 Sisters Food Group, heeft in de drie maanden tot eind oktober de vergelijkbare omzet met 5 procent opgevoerd naar 757 miljoen euro.

De operationele winst ging in dit eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar met 13 procent omhoog naar 37,7 miljoen euro. Topman en eigenaar Ranjit Singh spreekt van 'een solide begin van het boekjaar, in moeilijke marktomstandigheden'. Singh benadrukt dat de markt ook moeilijk zal blijven, met hogere grondstoffeninflatie, vooral bij de kosten van kippenvoer, en meer reclame-aanbiedingen. "We hebben desalniettemin goede vooruitgang geboekt bij het terughalen van die hogere voerkosten." Boparan meldt dat de groei bij gekoelde levensmiddelen, pizza’s, sandwiches en kant-en-klaar maaltijden en in de kippensector doorzet, maar dat vooral de biscuit-markt erg onder druk staat.

Voor wat betreft de kippenactiviteiten meldt 2 Sisters meer nieuwe klanten in de detailhandel op het Europese vasteland binnen te halen. "Dat past in onze strategie om de detailhandelafzet in Europa verder te ontwikkelen." Over het algemeen voorziet 2 Sisters wel margedruk doordat er tijd verloopt tussen de gevolgen van hoge voerprijzen en het terughalen daarvan. Op langere termijn verwachten we dat de markt blijft groeien door de relatief lage prijzen en de gezondheidsaspecten die aan kip worden toegekend.’" De onderneming maakt in het kwartaalbericht geen aparte opmerkingen over de activiteiten in Nederland, waar 2 Sisters enkele vestigingen heeft en ook eigenaar is van Storteboom.

Of registreer je om te kunnen reageren.