Home

Nieuws 5 reactieslaatste update:30 dec 2012

Hans Huijbers nieuwe aanvoerder AgriTop 50

Doetinchem – ZLTO-voorzitter en Vion-baas Hans Huijbers is dit jaar de nieuwe nummer 1 in de AgriTop 50 van Boerderij. Hij verdient deze plek voor zijn aanpak bij Vion en voor de rol die hij in LTO speelt. Huijbers heeft dit jaar het besluit genomen om Vion daadwerkelijk gezonder te maken en zette daarvoor de verantwoordelijke directeur aan de dijk. Ook blijkt hij binnen LTO de man te zijn die de club het helderst profileert, bijvoorbeeld richting de supermarkten.

Topman Cees ’t Hart van FrieslandCampina moet Huijbers dit jaar voor zich dulden. ’t Hart is wel de baas van het grootste bedrijf in de Nederlandse agribusiness en dat bedrijf doet het dit jaar ook nog eens goed. Aalt Dijkhuizen van de WUR stijgt dit jaar naar plaats 3 in de AgriTop 50. Hij verdient die plek om het beter bespreekbaar maken van dilemma’s bij de voedselproductie.

Belangrijke stijgers op de lijst zijn dit jaar; Plukon-topman Peter Poortinga, voedselprofessor Louise Fresco (Rabo, Unilever, SER), voorzitter Piet Boer van FrieslandCampina, Frank Dales van de Dierenbescherming, Fonterra-topman Theo Spierings en de nieuwe hoogste directeur van Vion Dirk Kloosterboer.

Dalers zijn onder meer de weggestuurde topman van Vion, Uwe Tillmann en oud-staatssecretaris van EL&I Henk Bleker.

In de publiekspeiling ging topman Cees ’t Hart van FrieslandCampina trouwens wel met de eer strijken. Hij eindigde ruimschoots aan top, en ver boven de publiekslieveling van vorige jaren Hennie Swinkels.

Laatste reacties

 • leftturn

  en komend jaar de grootste daler omdat het toch niet bleek te werken bij vion. wat een onzinlijst.

 • bucks

  Dit is zeker geen onzinlijst , je krijgt op deze manier een indicatie van welk bedrijf en van wie je in de gaten moet houden .

 • theorikyreintjes1

  Ik heb geen abbonement voor zulke onzin lijsten!

 • varkenshouder1

  Voor mij is Louise Fresco de nr 1 en Hans Huibers zeker niet.
  Vion om zeep en de boer geen kostprijs betalen is geen positie in de agri top 50 waardig !!!

 • anton1937

  Hans Huijbers geeft de samenleving vertrouwen, een groter boerenbelang kan er niet zijn.Iedere agrarische tak heeft daar voordeel bij,ook de varkenshouders. Dat het bij Vion niet goed is gegaan is te wijten aan de directie van Vion.De terechte opmerkingen van Louise Fresco zijn een goed initiatief maar maken haar geen AgriTop 50 aanvoerder. De varkenshouders moet zich aan de tijd aanpassen, anders verliezen zij de markt en inkomen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.