Home

Nieuws

Grootste concurrenten Duitse voedingsindustrie zijn Duitsers zelf en Nederlanders

Berlijn- In de internationale voedingshandel concurreren de Duitsers het meest met zichzelf, gevolgd door de Nederlandse en Franse bedrijven.

Dat blijkt uit een enquête onder de Duitse voedingsindustriebedrijven door hun branchefederatie, de Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungindustrie (BVE).

Van de ondervraagden meent 42 procent dat de belangrijkste concurrenten op eigen terrein te vinden zijn. In Nederland zitten volgens 31 procent van de ondervraagden de grootste concurrenten en in Frankrijk volgens 28 procent. Van landen buiten de EU menen de Duitsers dat ze relatief weinig te duchten hebben. Volgens 16 procent komt de sterkste concurrentie van mededingers in de USA. Rusland en Zwitserland volgen met elk 7 procent.

Tegen de 60 procent van de ondervraagden vindt dat de competitie vooral wordt bepaald door de prijzen en de kostenstructuur. Factoren als langdurige relaties met zakenpartners of sociaal-culturele aspecten (taal en dergelijke) vinden 29 procent en 21 procent doorslaggevend. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.