Home

Nieuws 361 x bekeken

Groei in Duitse mengvoerafzet valt stil

Bonn - De groei in de Duitse mengvoermarkt valt in het lopende bedrijfsjaar 2012/13 nagenoeg stil. Dat verwacht fabrikantenorganisatie Deutscher Verband Tiernahrung (DVT). De organisatie voorziet 'een zwarte nul' bij de mengvoerafzet en de vraag.

Afgelopen jaar stagneerde de groei al in het varkenssegment van de markt. Het afzetvolume in 2011/12 bleef op 9,8 miljoen ton ofwel evenveel als het voorafgaande jaar. Oorzaak zijn de hoge prijzen waardoor de varkenshouders de productie enigszins hebben teruggeschroefd, gelooft DVT.

Die trend is ook terug te zien bij de slachterijen. Groei was er nog wel bij de afzet van pluimvee- en rundveevoeders. In het vleeskuiken- en kalkoensegment was zelfs een plus te zien van 10 procent, in de legsector 5 procent. De afzet in de rundveesector steeg met ruim 3 procent. In totaal verkocht de mengvoerindustrie 23,3 miljoen ton (plus 3 procent). De omzet steeg naar 8,2 miljard euro, een half miljard meer dan in 2010/11.

Of registreer je om te kunnen reageren.