Home

Nieuws 804 x bekeken

Gemeente moet optreden tegen illegale opslag

Didam - De Gelderse gemeente Didam kan handhavend optreden tegen de illegale opslag in een voormalig varkensbedrijf in Didam. De Raad van State herroept een uitspraak van de Zutphense rechter, die vond dat de gemeente niet mocht ingrijpen.

Het voormalige varkensbedrijf is ingericht als commerciële opslagplaats, kantine, kantoor en werkplaats. Op het bedrijf rust echter een agrarische bestemming.

De exploitant heeft betoogt dat de gemeente Didam op veel andere plekken soortgelijke situaties door de vingers ziet. De rechter zegt nu dat die andere situaties niet gelijk zijn, omdat sprake is van een andere bestemming. Bovendien heeft de gemeente het recht op te treden tegen dit bedrijf, omdat omwonenden erover hebben geklaagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.