Home

Nieuws

‘Geen nieuwe Farm Bill in 2012’

Washington – De kans lijkt groot dat het Amerikaanse Congres geen nieuwe landbouwwetgeving of Farm Bill aanneemt vóór 2013. Dat heeft de Amerikaanse landbouwminister Tom Vilsack gezegd in een toespraak, rapporteert persbureau Reuters.

Vilsack zegt dat vanuit de regering druk wordt uitgeoefend, maar dat de opstelling van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein John Boehner, een obstakel vormt. Boehner moet de Republikeinse en Democratische Partij op één lijn krijgen en uiteindelijk de Farm Bill ter stemming brengen.
De Senaat is reeds akkoord met een wetsvoorstel, maar het Huis van Afgevaardigden, enigszins vergelijkbaar met de Eerste Kamer, niet. De Democratische voorzitter van het landbouwcomité van de Senaat Debbie Stabenow zei deze week ontsteld te zijn over het gebrek aan beweging in het Huis van Afgevaardigden.

Boerenorganisaties willen graag dat de nieuwe Farm Bill wordt aangenomen. Hoewel in de voorstellen het landbouwbudget wordt verkleind, schept een deal in elk geval helderheid. Bovendien is in de nieuwe wetgeving meer steun voor boeren bij extreem weer opgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.