Home

Nieuws 499 x bekeken

Franse InVivo ziet omzet teruglopen

Parijs - De Franse landbouwkundige coöperatie InVivo heeft in het boekjaar tot eind juni een omzet geboekt van 5,7 miljard euro. Dat is zeven procent minder dan in het voorafgaande jaar, wat volgens InVivo te wijten is aan een daling van de prijzen voor agrarische grondstoffen waardoor vooral de resultaten van de graandivisie onder druk stonden. "Dat verbloemt de uitstekende prestaties van de andere drie divisies", aldus het jaarbericht.

InVivo, naar eigen zeggen de grootste agrarische coöperatie van Frankrijk, haalt inmiddels 42 procent van die verkopen uit het buitenland. InVivo meldt dat het ruim 72 miljoen winst heeft kunnen uitkeren aan de meer dan 270 onderliggende coöperaties, 'een nog nooit eerder vertoond bedrag dat ook 16 procent hoger ligt dan een boekjaar eerder'.
De graandivisie kon vorig jaar acht miljoen ton exporteren en draaide al met al een omzet van 2,2 miljard euro, 21 procent minder dan een jaar eerder. InVivo probeert vooral nieuwe klanten te vinden voor het Franse graan en heeft in dat kader ook acht nieuwe bestemmingen aangeboord. Bij veevoer en dierengezondheid nam de omzet met ruim vier procent toe tot 1,4 miljard. In deze divisie wordt de erosie in Frankrijk opgevangen door een sterke internationale expansie met onder meer vijf nieuwe fabrieken in Zuid-Amerika, Vietnam en Indonesië. InVivo Agro, waartoe onder meer de zadenactiviteiten behoren, zag de omzet met ruim vijf procent toenemen naar 1,6 miljard. InViVo Agro is onder meer nauw betrokken bij een Frans programma voor een beter beheer van de waterkwaliteit. Het winkelbedrijf InVivo Grand Public komt met 450 miljoen omzet op een groei van negen procent en werkt vooral aan een verdere uitbreiding van de keten tuincentra Gamm Vert.

Of registreer je om te kunnen reageren.