Home

Nieuws 526 x bekeken

FloraHolland zet bloemenbureau voort

Aalsmeer – FloraHolland zet het Bloemenbureau Holland (BBH) ondanks gebrek aan medewerking van de handelskoepel VGB toch door. Telers zullen via een heffing van de sierteeltveiling circa 8,5 miljoen bijdragen.

FloraHolland overlegt met BBH over de vaststelling van de plannen voor 2013. Eerder had de handel medewerking toegezegd. VGB weigert een bijdrage te heffen bij leden. Omdat FloraHolland zegt zelf geen geld bij de handel te kunnen heffen, ontstaat een gat van 6 miljoen euro op de oorspronkelijke begroting. Het marketingbureau had in 2011 nog een budget van 18 miljoen euro en in 2008 zelfs 24 miljoen. Het grootste deel van het geld werd toen middels heffingen van het Productschap Tuinbouw binnengehaald.
VGB ging in oktober akkoord onder twee voorwaarden: de organisatie wil de regeling in de tweede helft van 2013 evalueren. Daarnaast werd de voorwaarde gesteld dat in de loop van 2013 inclusief-prijzen worden ingevoerd. FloraHolland ging met beide voorwaarden akkoord.

Of registreer je om te kunnen reageren.