Home

Nieuws 1072 x bekeken

Extra ritten voor ophalen dood vee

Son - Destructiebedrijf Vion Ingredients (Rendac) zet tijdens het winterse weer extra vrachtwagens in om te zorgen dat alle aangemelde kadavers worden opgehaald.

Normaal heeft het bedrijf ongeveer 70 vrachtwagens op de weg. Gisteren (donderdag) en vandaag (vrijdag) waren dat er ongeveer tachtig. Als de winterse weersomstandigheden aanhouden en Rendac er niet in slaagt om alle aangemelde dieren vrijdag tijdig op te halen, zullen ook zaterdag extra ritten worden uitgevoerd, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De winterse omstandigheden zorgen niet voor extra aanmelding van gestorven vee. De vrieskou maakt het echter wel lastiger om destructiemateriaal over te laden, bijvoorbeeld doordat kadavers vastvriezen in destructievaten op de veehouderijbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.