Home

Nieuws 1171 x bekeken

Endless wil ook rest van Vion UK kopen

Leeds - Het Britse financieringsbedrijf Endless, dat eerder samen met het management de varkensactiviteiten van Vion UK overnam, wil ook de Britse kippen- en rundvleesbedrijven van Vion kopen.

De onderhandelingen daarover zouden in een vergevorderd stadium zijn. Endless ondervindt echter zware concurrentie van kippenbedrijf 2 Sisters dat een oogje op de de kippentak van Vion UK heeft.

Dat meldt de regionale krant Yorkshire Post. Dat dagblad is gevestigd in Leeds waar ook het hoofdkantoor van Endless te vinden is. Volgens de krant is er nog een derde partij in beeld, het investeringsbedrijf Sun European Partners dat in ons land eigenaar is van V&D.

Vion UK maakte twee weken geleden bekend dat het de varkensvleesactiviteiten had verkocht aan het management met financiële ruggesteun van Endless. Die ‘turn around’ financier heeft volgens de Yorkshire Post ook de beste papieren voor de rest van Vion UK waar nog eens achtduizend mensen werken omdat de eerdere deal zonder problemen en op tijd is afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.