Home

Nieuws 8 reacties

Eerste namen voor opvolging Verdaas

Den Haag – Een dag na het vertrek van staatssecretaris Co Verdaas (landbouw) circuleren al de eerste namen van mogelijke opvolgers. Haagse bronnen rekenen de Eindhovense wethouder Staf Depla en de oud-gedeputeerde van Gelderland en Noord-Brabant Lily Jacobs tot de kanshebbers.

Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koningin in Drenthe, noemt Drents gedeputeerde Rein Munniksma als een goede kandidaat om Verdaas op te volgen. Het ANP noemde eerder de Tweede Kamerleden Mariëtte Hamer en Martijn van Dam als potentiele staatssecretaris. Hamer is voormalig fractievoorzitter van de PvdA en onlangs gekozen tot voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken. Van Dam, in 2005 volgens de parlementaire pers politiek talent van het jaar, stond bij de afgelopen verkiezingen op de zevende plaats van de PvdA-kandidatenlijst. Een ander die wordt genoemd is Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden.

Of het één van deze namen wordt, is nog lang niet zeker. De PvdA wil in elk geval nog geen commentaar geven. In de aanloop naar de verkiezingen werd destijds ook Staf Depla genoemd als potentiële kandidaat. Biologisch melkveehouder Harm Evert Waalkens zei onlangs tegen Boerderij Vandaag geen drukke baan te ambiëren. Waarschijnlijk wordt de nieuwe staatssecretaris kort na het weekeinde gepresenteerd.

Laatste reacties

 • Isidorushoeve

  Zou mooi zijn als Henk Bleker zijn werk af kon maken.

 • J@gertje

  Tja, maar dat gaat niet lukken als CDA'er.

 • H. Wipstat

  @Isidorushoeve Wat voor werk bedoel je eigenlijk?

 • gerstiroma

  zijn er ook nog personen die echt iets met (bv verstand van) landbouw hebben

 • jan1966

  Hopelijk wordt deze wel goed gescreend. Vreemd eigenlijk als je als landbouwer een fout maakt dan wordt je gekort op je bedrijfstoeslag. Fraudeer je als ambtenaar/politicus dan wordt je beloond met wachtgeld. Geen wonder eigenlijk dat het imago van de politiek/ambtenarij zo belabberd is.

 • drikhend

  Beste Jan 1966 . De spijker op zijn kop . En een fout hoeft ook nog niet eens met opzet gemaakt te zijn . En hun imago maken ze zich niet druk om het gaat alleen om het geld . Rijke en hoog geplaatste personen mogen dit soort zaken schijnbaar gerust doen want ons kent ons en ze helpen elkaar wel weer aan een baantje of een zak geld . Een gewoon burger moet zich schamen en is een crimineel als hij of zij een paar euro bij snabbelt zwart of wit . Er wordt wel eens van groepen gesproken die geen belasting betalen en een soort eigenstaat hebben . Ik vraag mij af bij welke groep de politiek hoort ? . Of is deze staat nu meer opbaar geworden en het de norm geworden om zo met elkaar om te gaan op hoger niveau . En het door hen normaal gevonden wordt de kleine man of vrouw arm te maken en te houden . En zelf te graaien waar maar kan . En als het niet meer kan vluchten met zak geld . Even boete kleed aan en morgen gaan we ergens anders weer gewoon verder met graaien .

 • jan10

  Is Staf Depla niet een aantal jaren voorzitter geweest van het NAJK?

 • aardappelboer

  Het is niet te hopen dat munniksma het wordt, dan kun je het als landbouw wel schudden, die man heeft alles met natuur maar niks met landbouw. Moest je zijn reactie zien toen bleker aankondigde te bezuinigen op natuursubsidies, nee bij hem moet alles wijken voor natuur dus zeker niet hem naar voren schuiven.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.