Home

Nieuws 1839 x bekeken 13 reacties

Eerste Kamer lijkt in te stemmen met nertsenverbod

Den Haag – De Eerste Kamer lijkt in te gaan stemmen met het wetsvoorstel voor een verbod op de nertsenhouderij. De fracties van PvdA, SP, PVV, Groenlinks en de Partij voor de Dieren zijn voorstanders van het wetsvoorstel, waarmee een meerderheid in de Eerste Kamer is.

Daarmee zou de nertsenhouderij per 2014 verboden worden, met een overgangstermijn van tien jaar.

PvdA en SP steunen het wetsvoorstel van partijgenoten Henk van Gerven (SP) en Jeroen Recourt (PvdA). Ook Groenlinks-senator Marijke Vos staat achter het wetsvoorstel. PVV-senator Marjolein Faber is op ethische en morele gronden ook voor het wetsvoorstel. “Al hadden we liever een warme sanering gezien voor de ondernemers. Maar dat is in deze economische tijd niet haalbaar”, zegt Faber. Ze vindt het goed dat er een overgangstermijn van tien jaar is, waardoor ondernemers de investeringen terug kunnen verdienen.

SGP, VVD en CDA neigen tegen het wetsvoorstel  te stemmen. Of het debat dinsdag in de Eerste Kamer voortgang heeft ondanks het vertrek van landbouwstaatssecretaris Co Verdaas, is nog niet duidelijk.

Laatste reacties

 • agratax2

  Luidt deze actie een nieuw beleid in van de politiek? Het beleid van hoe richten we Nederland zo snel mogelijk de afgrond in? Eerst de nertsen, dan de kippen en de varkens en daarna de paddenstoelen en aspergeteelt (slavernij) uit eindelijk de koeien wegens ongeoorloofd dierenleed (speen zuigen), plantaardig is al opgedoekt kost te veel ruimte.

 • boerkebrabant

  als het verbod doorgaat raad ik mijn kinderen aan om als ze de leeftijd hebben snel te emigreren uit dit kutland. ( zelf kan ik het vanwegen mijn schuldpositie niet, maar als ik de mogelijkheid had om elders met varkens te beginnen zou ik er heen kruipen als het niet anders zou kunnen) als de voorstanders maar een ding goed in de gaten hebben, dat de miljarden schadenclaims die gaan komen niet voor belangrijke zaken zoals zorg voor de ouderen en mensen die aan de zijkant van de samenleving staan gebruikt kunnen worden.

 • aarthamstra1

  De Honden (fokkers) .poesen (fokkers, ( Duiven (melkers). Paarden (sport.) Kreeften (in de pan) Vissen (hengels) Om gek van te worden heb het maar niet over boerendieren en hun ellende
  zoveel dierenleed. En dan de onderlinge dierenleed (roofvogels. vossen, spinnen)
  HELP <<HELP>> HELP>>> HELP>>> HEEELP is er een dokter in de zaal. Er zijn zelfs mensen die dieren eten,

 • schoenmakers1

  voor mijn is dit duidelijk een vorm van discriminatie

 • minasblunders1

  Een warme sanering is niet haalbaar? Dan is een verbod dus ook niet haalbaar. Inderdaad een KUTland Boerkebrabant, ik raad mijn kinderen al jaren aan om, zodra ze de kans en de leeftijd hebben, te vertrekken. Nog los van dit verbod.

 • yrneh12

  Het is te zot voor woorden dat ze werkelijk de nertsenhouderij willen verbieden,geeft nogmaals aan welke mensen aan het roer staan volgens mij is regeeren vooruit zien maar dat zie ik hier niet . Laten wij dan voor de zekerheid alle voor stemmers bij naam noteren dan kunnen wij de schade die dit gaat kosten op de personen verhalen in plaats van op de werkende burgers. Deze hebben toch al een te zware last op de schouders met dit sinterklaas popenkast in den haag. Een euro die niet is te redden, geld pompen in landen die er nooit bovenop komen , staatsschuld die op loopt , een autofabriek voor duizend plus arbeid plaatsen alles uit de kast halen in het verleden en nu met gemeenschap geld en staat garanties om maar open te blijven. maar voor een kleine duizend werkende in de nertsenhouderij nee helaas die moeten het zelf maar zien te rooien 'Boerkebrabant' je hebt helemaal gelijk WAT EEN FUCKING KUT REGERING want met ons land is niets mis.

 • bankivahoen

  De politiek in ons landje heeft inderdaad een geweldig probleem gecréeerd door al tientallen jaren zich steeds verder van de burger (dus ook boer) af te begeven.Het is wij TEGEN hun zo blijkt telkens weer als er weer nieuwe wetgeving verzonnen wordt die weer eens geen draagkracht heeft. Dit zit zich zo op te kroppen onder de bevolking dat de vulkaan echt wel een keer uitbarst. Hoe is dan niet in te schatten maar dat we op een catastrofe afstevenen is mij wel duidelijk.We zien al steeds meer excessen ( Hoek van Holland, Haren en nu weer de grensrechter die vermoord is) en ik denk dat dit nog wel erger en gekker gaat worden.

 • haam

  nederland is voor europa dus ook voor het landbouwbeleid dus geen uitzondering maken, net zo als oud staatsecretaris ook al aangeeft dat een europees verbod kansloos is.

 • haraldeeftink1

  nu is er nog maar een tak die nog wel een goed bestaan heeft door eerlijke handel en word die door onze eigen regering kapot gemaakt
  ik snap er niks meer van
  hard werkende mensen het brood uit de mond nemen
  dat is pas misdadig
  wat nou europees landbouw beleid
  nu maar wachten wat de volgende groep is wat verboden word

 • mwhjanssen5

  Volgens mij moeten een ieder eens nagaan waarom het afgeschaft wordt, omwille van het dierenwelzijn en omdat het geen eerste levensbehoefte betreft waarvoor de dieren gefokt worden.
  Maar denken de linkse partijen wel aan het welzijn van het dier volgens mij kijkt heel de wereld ook in de nertsenfokkerij naar Nederland hoe geweldig zij het wel niet doen en denken de linkse partijen nu echt door het hier af te schaffen zij het dierenwelzijn voor de beesten gaan verbeteren nee eerder verslechteren, want waar vraag is wordt geproduceerd, als je een partij voor de dieren bent dan laat je de ondernemers met goede zorg voor de dieren hier gewoon met rust.
  Inderdaad ja de enige tak die nog een beetje rendeerd en dus ook bijdraagt aan het opkrikken van onze economie waarom zou je die in godsnaam gaan verbieden, maar ze moeten zo maar goed doorgaan in Den Haag dan zullen er nog wel meer mensen in financieele problemen komen!!

 • SiemMokum

  Het is duidelijk dat de meeste reacties hier gaan om eigen financieel belang!
  Dierenwelzijn??? Nooooooooiiitttt van gehoord!! Alleen het geldelijk welzijn telt hier kennelijk! Schande!!

 • Cassandra

  idd siemMokum. sta er ook van te kijken als ik dit lees.
  voor diegene die het heeft over de natuur.
  ga eerst eens kijken hoe een leeuw zijn voedsel vangt. pakken, bij de keel.
  het is heel snel gebeurd. en wat doet de mens?? een dier langdurig laten lijden... omdat ze het zelf toch niet voelen.
  hoezo egoistische..

 • yrneh12

  Laatste twee reacties zeker nog nooit op een nertsenfarm geweest, en weten zeker helemaal niets van wat er de laatste 15jaar heeft afgespeeld . Jullie zijn compleet blind en horen zeker bij de minderheid die het hardst schreeuwen om het verbod . weet goed wat er gebeurd kijk maar naar de sanering in de varkens begin 2000 het werd grettig op gepakt door landen als frankrijk en denemarken,
  en dit gebeurd nu weer de nerts is de grootste verliezer wat denkje als die gefokt worden in roemenie ,polen of china dat het welzijn daar ook op ons niveau staat wat denk je zelf. En de vraag naar bont stijgt dus word er ook geleverd , en als je nu goed geinformeerd bent is een europees bont verbod niet haalbaar.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.