Home

Nieuws

Duitsers eten veel meer vlees dan aanbevolen

Berlijn - De Duitsers zouden de emissie van broeikasgas per jaar met 27 miljoen ton kunnen beperken als ze de consumptieaanbevelingen zouden volgen van het Duitse voedingsbureau Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE).

DGE baseert dit cijfer op een actuele studie van het Wereldnatuurfonds (WNF) Duitsland. Tevens zou flink wat landbouwareaal vrijkomen, namelijk 1,8 miljoen hectare. Dat komt neer op de oppervlakte van de oostelijke deelstaat Saksen. Zelfs als de consument maar één keer in de week geen vlees op het menu zou zetten kan een kleine 600.000 hectare vrij komen, aldus het voedingsbureau.

De door de DGE qua gezondheid aanbevolen optimale vlees- en vleeswarenconsumptie is hooguit 65 gram per dag, ofwel 24 kilo per jaar. In 2011 consumeerden de Duitsers echter 61 kilo vlees per persoon, ofwel tweeënhalf keer zoveel.

Of registreer je om te kunnen reageren.