Home

Nieuws 1888 x bekeken

Duitse boeren draaien 5,7 miljard euro omzet met stroomproductie

Berlijn - De Duitse boeren halen in het lopende jaar met de productie van duurzame elektriciteit een omzet van 5,7 miljard euro. Dat meldt het Deutsche Bauernverband (DBV) in zijn zojuist verschenen landbouwsituatierapport 2012/13 aan de hand van cijfers van het milieuministerie in Berlijn.

Het grootste deel van de omzet komt voor rekening van biovergisting (3,9 miljard euro). Fotovoltaïek zorgde voor 1,7 miljard euro. Windturbines genereren slechts 90 miljoen euro aan omzet. De omzet, dan wel productiewaarde, van de gewone landbouwactiviteiten komt voor Duitsland dit jaar volgens de rapporteurs uit op 54,4 miljard euro; 3 miljard ofwel 6 procent meer dan in 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.