Home

Nieuws

Donderdag nog debat met Rutte over Verdaas

Den Haag - De Tweede Kamer houdt later donderdag een debat met premier Mark Rutte over het aftreden van Co Verdaas als staatssecretaris van landbouw. Rutte wordt wel gevraagd daar eerst een brief over naar de Kamer te sturen.

Het debat werd aangevraagd door PVV-leider Geert Wilders en zijn verzoek kreeg steun van alle andere fracties. Wilders wil van Rutte weten wat er precies is gebeurd, waarom Verdaas precies aftreedt en waarom Rutte als formateur niet wist wat er aan de hand was.

Ook D66-leider Alexander Pechtold verwijst naar Ruttes rol als formateur, waarin hij voor het aantreden van het debat met alle toekomstige bewindslieden een 'sollicitatiegesprek' hield. Verdaas zei na afloop van dat gesprek begin november dat hij met Rutte niet gesproken had over de mogelijk verkeerde declaraties die hij als gedeputeerde in Gelderland zou hebben ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.