Home

Nieuws 1681 x bekeken 5 reacties

Dijksma vereerd dat ze gevraagd werd

Den Haag - Sharon Dijksma is vereerd dat ze gevraagd werd om staatssecretaris van Economische Zaken te worden. “Ik had er niet op gerekend, dit kwam voor mij heel onverwacht. Maar het is wel prachtig en dan zeg ik natuurlijk ja'', zei Dijksma na afloop van het gesprek met premier Mark Rutte. Ze voelt zich geen tweede keus.

De politica krijgt de dossiers landbouw en natuur. “Ik hoop dat ik heel goed kan gaan samenwerken met de agrarische sector. Ik vind het een belangrijke sector. Mensen in Nederland moeten weten dat we, zeker als het om agro gaat, de tweede exporteur ter wereld zijn. 87 miljard euro wordt er jaarlijks verdiend met de export van met name landbouwproducten. Ik hoop eigenlijk dat we dat zo kunnen houden. En dat er heel veel ruimte komt voor duurzame en innovatieve vormen van landbouw. Daar hoop ik een bijdrage aan te leveren.”

Over gebrek aan kennis over de landbouw zegt Dijksma: “Ik ga heel goed luisteren naar de sector en zorgen dat ik samen met hen spreek over de onderwerpen die op dit moment spelen. Ik denk dat je als ervaren bestuurder het beste kan functioneren wanneer je je oor te luister legt bij de sector en hen ook een rol geeft. Dat zal ik zeker doen.”

De politica kreeg volgens haar bij Rutte alle relevante vragen voorgelegd en ze heeft ook alle informatie naar eer en geweten aangeleverd. Haar voorganger, Co Verdaas, trad af na twijfels over declaraties in zijn vorige functie. Naar verwachting wordt ze dinsdag officieel beëdigd door de koningin.

Laatste reacties

 • politiek

  Helaas maakt ze de eerste fout al. Er wordt geen 87 mijard euro verdiend.!
  Er is voor 87 miljard euro export misschien.
  Verdienen wil zeggen het netto verschil tussen kosten(import) en export min de kosten !

 • alco1

  Ho Ho Sharon niet te enthousiast dat je naar de sector luistert. Je wordt zo weer terug gefloten.

 • joopi

  Over gebrek aan kennis over de landbouw zegt Dijksma: “Ik ga heel goed luisteren naar de sector en zorgen dat ik samen met hen spreek over de onderwerpen die op dit moment spelen. Ik denk dat je als ervaren bestuurder het beste kan functioneren wanneer je je oor te luister legt bij de sector en hen ook een rol geeft.

  Potverdikkie zeg, we hebben zelfs een rol in het geheel

 • DJM

  ze konden niet beter krijgen.....

 • Jan Zonderland

  Ze blaat gelijk al: En dat er heel veel ruimte komt voor duurzame en innovatieve vormen van landbouw. end quote
  Weer politiek correct gezwets, ze weet niet waar ze het over heeft.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.