Home

Nieuws 1 reactie

Dijksma: service DR sterk verbeterd

Den Haag – Minder vragen, snellere uitbetaling en betere communicatie. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is de service van Dienst Regelingen (DR) aanzienlijk verbeterd.

Maar niet alle aanbevelingen van de adviseurs Blauw en Korff zijn overgenomen.

Eén van de meest in het oog springende winstpunten is dat boeren straks  minder tijd kwijt zijn aan de landbouwtelling. Het aantal vragen dat niet voortkomt uit een Europese verplichting is teruggebracht met 35 procent. Dit is het gevolg van koppelingen met het Identificatie en Registratie-systeem en met databases van onder meer de Coöperatie Rundveeverbetering (CRV) en Skal

Daarnaast kunnen ondernemers al voor de gebruikelijke aanvraagperiode van de Gecombineerde Data Inwinning (GDI) de intekening van percelen voorbereiden. Het aantal voorgedrukte gegevens is uitgebreid en bij het naderen van de sluitingsdatum krijgen boeren een sms’je.

Het blijkt echter niet mogelijk om bij de perceelsregistratie te werken met een bandbreedte van 2 procent, hoewel voormalig staatssecretaris Henk Bleker wel een voorstel bij de Europese Commissie heeft ingediend voor het hanteren van een ‘technische meetmarge’. Het vervroegen van de indieningsperiode van de GDI is eveneens niet mogelijk.

Eén reactie

  • c.j.a.adegeest1

    in 2010 is door de AID ons land opgemeten met een dame met hoed +antenne er op verschil met sataliet 2 ha meergemeten op de 24ha maar dienst regeling geef niet toe wie heeft er nu gelijk en maar gekort worden optoeslag
    gr kees

Of registreer je om te kunnen reageren.