Home

Nieuws 2603 x bekeken 1 reactie

Deutsche Bank trekt zich terug uit sector

Amsterdam – Deutsche Bank stopt met de financiering van boeren en tuinders die minder dan 1 miljoen euro omzet draaien. Volgens verzekeraar Delta Lloyd bedroeg de gemiddelde omzet in 2010 in de agrarische sector circa 270.000 euro, waardoor Deutsche Bank in de praktijk zich goeddeels terugtrekt uit de sector.

Dat melden bronnen rond de bank. De zakenbank komt woensdag met een persverklaring. Deutsche Bank telt ruim 1.100 klanten en is met name sterk in de melkveehouderij. De bank nam in 2010 van ABN Amro HBU over, met in totaal circa 1.000 agrarische klanten, met name melkveehouders. Deutsche Bank gold tot voor kort als vechter in de markt.
Eerder verdween de in het Noorden sterke Friesland Bank van de markt als onafhankelijke kredietverstrekker, toen Rabobank de noodlijdende bank op aandringen van De Nederlandsche Bank overnam. ING heeft de door Rabobank gedomineerde markt aangevallen maar heeft inmiddels de agrarische organisatie en het budget voor adverteren en actieve klantwerving alweer verkleind. ABN Amro en Rabobank winnen hierdoor marktaandeel.

Eén reactie

  • Boer Krelis

    Goed gekopieerd van Boerenbusiness.nl Jan-Cees!

Of registreer je om te kunnen reageren.