Home

Nieuws 796 x bekeken 5 reacties

CBL doet onderzoek naar vleespromotie

Leidschendam – Het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) doet in 2013 onderzoek naar hoe duurzaam vlees beter in de markt kan worden gezet.

Dat zegt CBL-directeur Marc Jansen in de Levensmiddelenkrant. Jansen reageert op onderzoek van de Nationale Denktank. De denktank concludeert dat de promotie van vlees dat als duurzaam is gecertificeerd, onvoldoende succesvol is. Voor consumenten wordt het onderwerp beperkt tot biologisch.

Laatste reacties

 • kantoor3

  Terwijl het cbl onderzoek doet, is het misschien voor ons als sector belangrijk om na te denken, hoe we de consument/maatschappij een spiegel voor kunnen houden.
  We kunnen ons helemaal laten leiden door supermarktgrootmachten, dierwelzijnsorganisaties, milieu enz, maar de mensen dienen wel het eerste en tevens ALLERBELANGRIJKSTE doel van de moderne veehouderij te blijven zien en dat is levensbehoefte nr 1: VOEDSEL
  De mensen hier in Nederland moeten er meer van doordrongen raken dat we als primaire sector bezig zijn met voedselvoorziening. We moeten ze laten zien dat ze liever hun kop in het zand steken dan dat ze de veehouderij hier in Nederland weten te waarderen.
  We zijn hier voorlopers met alles wat betreft welzijn en milieu. We moeten wel concuren op kostprijs met alle anderen die die regels op een andere manier interpeteren. Daar steekt de consument z'n kop in het zand, want wat van het buitenland komt, hoeven ze zich zg niet druk over te maken.

 • politiek

  Beste kantoor3. Waar u op doelt met die taken van de moderne veehouderij met de productie van VOEDSEL ( mega-bulk) zal zodadelijk overgenomen gaan worden door de industrie. Dan heeft men die moderne veehouderij ook echt niet meer voor nodig. Probeer maar eens een stukje namaakvlees. Je onderscheid het al bijna niet meer wat smaak en uiterlijk betreft van een gewonen schnitsel. ! Ook de prijs al niet meer tot zelfs goedkoper te. ! En wat betreft u aanhaalt op gebied van welzijn en milieu is met een dergelijke industrie ook alles ineens opgelost. Ik durf daar nog aan toe te voegen dat de voedselveiligheid beter gegarandeerd is i.v.m. antibiotica en (pro)hormonen.
  Ik hoop derhalve dat met dat onderzoek van CBL inzake duurzaam vlees ook begrip zal hebben/komen vanuit de sector veehouderij zelf.
  Dat de sector veehouderij de kop maar niet in het zand steken !

 • Mozes

  Politiek, hoe wordt kunstvlees geproduceerd? Dierlijke cellen in een kunstmatig medium laten groeien? Welke hormonen zijn er nodig om deze cellen tot deling aan te zetten? Met welke antibiotica wordt de groei van schadelijke bacteriën tegen gegaan?
  Een dier groeit uit zichzelf en kan schadelijke bacteriën meestal buiten houden door de eigen afweer.

 • Mozes

  Politiek, hoe wordt kunstvlees geproduceerd? Dierlijke cellen in een kunstmatig medium laten groeien? Welke hormonen zijn er nodig om deze cellen tot deling aan te zetten? Met welke antibiotica wordt de groei van schadelijke bacteriën tegen gegaan?
  Een dier groeit uit zichzelf en kan schadelijke bacteriën meestal buiten houden door de eigen afweer.

 • jordi 1455

  Politiek
  dit is oneerlijke concurentie.
  nou met met nepvlees kunnen mensen mee knoeien en de gezondheid in gevaar brengen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.