Home

Nieuws 1162 x bekeken 2 reacties

Brussel wil geen lachende baby meer op pak babymelkpoeder

Brussel - De regels voor verpakkingen van voedingsproducten voor speciale doelgroepen worden aangescherpt. De Europese Commissie voor volksgezondheid en voedselveiligheid heeft hierover een voorstel ingediend.

Het gaat om verpakkingen van voedingsmiddelen voor mensen die een speciaal dieet moeten volgen of baby’s en jonge kinderen. Voor deze producten voor niet-gangbare consumenten zijn striktere regels nodig, vindt de EU. Op de verpakking van melkpoeder voor baby’s mag in het vervolg geen afbeelding van een blije baby meer staan, of andere afbeeldingen die het gebruik van het middel zouden idealiseren. De toename in het aantal claims van mensen die te dik worden als gevolg van consumptie van voedingsmiddelen speelt een rol bij de aanscherping van de regels.

Het Europees Parlement en de Europese Raad stemmen volgend voorjaar over het voorstel.

Laatste reacties

  • J@gertje

    Zet op het pak maar een paar schijtende ganzen en het gezicht van een shagrijnige boer, die zich in de steek gelaten voelt door LTO.

  • physalis

    zet op een pak patat uit de supermarkt een foto van een moddervet kind

Of registreer je om te kunnen reageren.