Home

Nieuws 801 x bekeken

Aantal faillissementen neemt toe

Amsterdam – Het aantal faillissementen in de agrarische sector is in 2012 tot en met september 36 procent toegenomen.

Met 102 faillissementen in de eerste negen maanden blijft de sector veel minder geraakt dan andere sectoren. Dat meldt ING Economisch Bureau. De agrarische productie bleef ook als enige van alle sectoren op peil.

Faillissementen in de agrarische sector betreffen relatief vaak glastuinbouwbedrijven en dienstverleners. Volgens ING sturen leveranciers aan andere bedrijven in het algemeen in Nederland toenemend op debiteuren met als gevolg dat de betalingstermijnen structureel dalend zijn.
Het aantal faillissementen elders in de economie lag veel hoger. Zo nam het aantal faillissementen in de bouw met 38 procent toe tot 1.142 terwijl in de handel en horeca het aantal met 14 procent steeg tot 1.691 faillissementen.

Of registreer je om te kunnen reageren.