Home

Nieuws 645 x bekeken 1 reactie

WUR: natuurbeschermers moeten beter hun best doen

Wageningen - Natuurbeschermers slagen er niet in weerstand te bieden aan criticasters van het natuurbeleid. Zij zouden op zoek moeten naar 'krachtige verhalen' over het belang van het behoud van biodiversiteit, zo betogen drie wetenschappers van Wageningen UR in een nieuwe publicatie.

De problemen met de uitvoering van EU-regels voor natuur hebben volgens hen veel weerstand in de samenleving opgeroepen. Exemplarisch zijn projecten zoals de Hertogin Hedwigepolder en het Oostvaarderswold. Het beleid krijgt daardoor veel kritiek.

Eén reactie

  • politiek

    Wageningen gaat de laatste tijd wel meer in de fout vind ik. Staat men te ver van de praktijk af , of is het mogelijk een gekocht verhaal wat men moet schrijven in opdracht van de opdrachtgevers ? . We betaald bepaald. Als je ontwikkelingen of projecten op zichzelf gaat beoordelen kom je altijd ergens mee in spanning. Welk belang b.v. is preverent bij de Hedwigepolder. Belang Antwerpen scheepsvaart Belang gevaar dat Antwerpen niet onder water schiet bij stuwende wind en veel regen. Natuur in Zeeland. Belang van die zeer goede landbouwgronden in die polder. Belang provincie Zeeland. Het is een stuk geschiedenis en een deel van Zeeland wat geamputeerd zal gaan worden en dat doet pijn. Hoe kan Wageningen hier de juiste afweging in maken vraag ik me af ?

Of registreer je om te kunnen reageren.