Home

Nieuws

Voedingsindustrie investeert fors meer

Den Haag - ConAgra Foods koopt voor 5 miljard dollar (3,9 miljard euro) Ralcorp Holding, een producent van een serie snacks en ontbijtgranen. Inclusief de schuld die ConAgra overneemt heeft de deal een waarde van 6,8 miljard dollar (5,3 miljard euro). Het betreft één van de grootste deals in de voedingsbranche in jaren.

ConAgra is bekend van aardappelverwerker Lamb Weston maar heeft ook een productportefeuille van pindakaas en chocolade tot hotdogs of zuivelproducten. De onderneming uit Nebraska betaalt een premie van 26 procent op de laatste beurskoers van Ralcorp. ConAgra betaalt 11 keer de brutowinst, een in de branche gebruikelijke prijs.
ConAgra maakte reeds in maart 2011 bekend Ralcorp, ook een Amerikaanse onderneming, over te willen nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.