Home

Nieuws

Verdaas ook verantwoordelijk voor kwekersrecht

Den Haag - Staatssecretaris Co Verdaas gaat zich in zijn portefeuille ook buigen over intellectueel eigendom, voor zover het gaat over octrooi- en kwekersrecht. Dat blijkt uit het overzicht van taken van de staatssecretaris van Economische Zaken.

Eerder lag het octrooi- en kwekersrecht bij de minister. Ook de dossiers 'structuurfondsen en cohesiebeleid' en 'groen onderwijs' zijn toegevoegd aan de taken van Verdaas. Zijn voorganger Henk Bleker hield zich ook al bezig met de portefeuilles landbouw, voedselkwaliteit, dierenwelzijn, natuur en biodiversiteit en toerisme. De portefeuilles handelspolitiek en internationaal ondernemen zijn naar minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen. Het postdossier is terug naar de minister van Economische Zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.