Home

Nieuws 6 reacties

Verdaas: mogelijk kleinere EHS

Den Haag – Volgens staatssecretaris Co Verdaas (PvdA) wordt wellicht niet de gehele Ecologische Hoofdstructuur (EHS) aangelegd. In een introductiefilm op de website van het ministerie van Economische Zaken zegt hij ‘stappen vooruit’ te willen maken, maar geeft hij tevens aan dat het natuurnetwerk ‘misschien iets slanker dan we ooit hebben gedacht’ wordt.

In het regeerakkoord van VVD en PvdA staat dat de EHS wordt uitgevoerd, zonder verwijzing naar concrete plannen. Wel is duidelijk dat het kabinet de robuuste verbindingszones in ere wil herstellen.

Laatste reacties

 • robert1

  Laat het volk kiezen via een referendum; is men nog bereid voor de EHS te betalen wetende dat de broekriem heel strak wordt aangetrokken de komende jaren.
  Uitslag met gemak te voorspellen.

 • schoenmakers1

  laat degene die het willen zelf betalen uit eigen beurs

 • bertes

  ze doen het simpel. ze halen geld bij de boeren weg. en betalen daarmee de EHS. bij de rode diezel. en via de subsidie die ze gaan korten via brussel

 • H. Wipstat

  De meeste EHS-grond heeft een hoger rendement dan boerengrond. Dus er lijkt me niets op tegen om de EHS gewoon uit te voeren zoals oorspronkelijk bedacht is.

 • schoenmakers1

  hoe dom kan je zijn, ehs grond kost alleen maar geld, hoe kun je stellen dat dit een hoger rendement heeft als boerengrond?

 • minasblunders1

  Dat zie ik inderdaad ook niet. Leg eens uit, Wipstat?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.